Klager på sen varsling

Kari, Inge og barnebarnet Trygve Hestad fra Abelvær er ikke fornøyde med varslingstjenesten til FosenNamsos Sjø AS. Tirsdag fikk de opplyst over høyttaleren at heimturen sto i fare mens de satt på båten på veg til Namsos.

IKKE FORNØYD: Kari Hestad, Trygve Hestad og barnebarnet Inge Hestad har opplevd flere ganger at SMS-varslinga fra FosenNamsos Sjø AS kommer for sent. Tirsdag fikk de melding om en mulig avgangskansellering på heimturen mens de satt på Follafjord på tur til Namsos. 

arkiv

NAMSOS: Abelvær-familien skulle tirsdag på handletur til Namsos. For å komme seg dit, valgte de Follafjord som transportmiddel, ettersom de da sparer flere timer på reisen.

Men undervegs kom meldinga om at heimturen med samme båt klokka 12.15 ikke kunne gjennomføres.

– Vi hadde planlagt å reise heim med tidligbåten, og tok høyde for at den gikk. Vi var ikke forberedt på å tilbringe en hel dag i Namsos. Hvis vi måtte vente til avgangen klokka 16.00, kunne vi likeså godt ha tatt bilen, sier Kari Hestad.

– Vi fikk samme melding på mobilen klokka 09.15, men da var det allerede for sent. Vi satt jo allerede på båten. Dette har skjedd flere ganger, fortsetter Hestad.

Akutt vannlekkasje

Rederisjef Arild Hoff i FosenNamsos Sjø AS kan fortelle at årsaken til at varslinga ble sendt ut, var en omfattende vannlekkasje i motoren.

– Vi har visst om lekkasjen ei stund, men i morges eskalerte skaden. Vi måtte ta affære, og sendte ut meldinga, opplyser han.

Problemet tok dessuten kortere tid enn først antatt. Dermed kunne Follafjord tirsdag fortsette ruta si som vanlig, bare med et kvarter forsinkelse.

Kunne ikke vente

Hoff sier at de tirsdag sendte ut meldinga så fort det ble avklart at noe måtte gjøres.

– Vi sendte ut meldinga med en gang vi fikk beskjed fra fartøyet om det akutte problemet. Dette ble kanskje for sent for enkelte, men vi klarer ikke alltid å ivareta alles hensyn, sier rederisjefen.

– Vi legger vanligvis planlagt vedlikehold utenfor rutetid. Denne gangen utartet det seg raskt, og vi kunne ikke vente med det, avslutter Arild Hoff.