Et døgn med D.D.E.

I løpet av to varme juli­dager reiste D.D.E. nærmere 3500 kilometer for å spille to konserter. NA ble med på flyturen som gjorde det hele litt enklere – for to av de.
arkiv

NAMSOS: Mens resten av bandet lesset sakene sine i en Volkswagen caravelle fra 2001, spaserte Bjarne og Eskil Brøndbo om bord i Nils Martin Williksens småfly sammen med NAs reporter. I ekte Top Gear-stil, var målet å komme først til Molde.

– Hvor lang tid bruker vi på flyturen?, spør NAs reporter.

– Det spørs hvor lang tid det tar for Bjarne å lære å lese koordinatsystemet, svarer Nils Martin Williksen.

Eskil Brøndbo konstanterer at det kan bli en lang flytur.

– Vi flyr maks to ganger med småfly om sommeren, men det skulle gjerne vært mer, sier Bjarne Brøndbo, mens han ser ut over landskapet i det vi tar av fra Namsos flyplass.

Travelt

Nils Martin Williksen er i utgangspunktet en travel mann, Men da Bjarne Brøndbo ringte og spurte om han ikke kunne være behjelpelig med en flytur til Molde, så klaffet alt. Når bandet skal tilbakelegge nærmere 3.500 kilometer for å spille to konserter, skjønner man godt at det kan bli travelt.

– Dere bør leie flyet oftere, det har jeg ingenting mot, sier Williksen, som leier flyet både gjennom forretningsvirksomhet, og når han drar må weekendtur til Bergen for å se konsert.

– Jeg liker å fly. Det er en fin hobby, men det er ikke slik at jeg får abstinenser når jeg ikke flyr på en stund. Vi driver jo en seriøs utleie av dette flyet, legger han til.

Under panseret er det ingen tvil om hvem som har mest å vise til. Motoren i caravellen har ikke noe å stille opp med mot en 9 liters (!) boxer-motor med 340 hestekrefter. Det kjennes i kroppen i det Williksen fyrer opp beistet.

Lei av E6

I det flyet har kommet opp i rett høyde og fart, stirrer samtlige ut gjennom vinduene. Været er strålende, og utsikten er upåklagelig. Bjarne slår fast at han kjører nok E6 i løpet av et år. Han vil gjerne fly mer.

Resten av bandet derimot, er akkurat da på E6. Bilen fikk et forsprang på fire timer, men en vanvittig kø i Trondheim sørger for at det tar 45 minutter å komme seg fra Moholt til Klett.

I flyet har Eskil full mobildekning, og holder resten av bandet oppdatert forløpende. Eivind Berre er korrespondent. Han holder også bandets facebook-følgere oppdatert på konkurransen.

«Rakk ikke ferja Halsa – Kanestraum. Kl 17.00 ... Takk te E6 i Trondheim», lyder facebook-oppdateringa fra Berre. Når neste ferge ikke dukker opp fordi det viser seg at den nye båten går for dypt til å legge til ved kaia, blir bandet ytterligere forsinket.

Dermed var det ingen tvil om hvem som kom først fram i Molde. Småflyet brukte nøyaktig 60 minutter fra Namsos, og tok igjen forspranget og vel så det.

Plukket opp

Etter nesten en times venting, fikk Bjarne og Eskil Brøndbo omsider selskap av bandkameratene. Molde til Midsund var siste etappe før konserten, og bandet var framme i god tid. Noen mer uthvilt enn andre.

Før de kan gå om bord i den siste ferga, Må de hjelpe en ung dame som har fått motortrøbbel. Hele bandet stiller selvsagt opp.

Lang natt

Umiddelbart etter konserten begynner turen tilbake til Trøndelag. Bandet skal fly fra Værnes til Lakselv neste morgen, og det er langt å kjøre fra Midsund til Værnes.

Eivind Berre har sendt oss disse nattlige kommentarene:

«Kl. 00.15: Fergeleiet Solholmen på Ottrøya. Vi rakk siste avgang med glans!»

«Kl. 01.05: Fantastisk nattehimmel i det vi kjører over brua på Krifastsambandet. Men ville vi nå neste ferje? Avgang 01.35. Rekker vi ikke den ville vi miste halvannen time i hotellsenga. Dyrebar søvn med tanke på neste dags program.»

«01.36: Hele 4 minutter igjen til avgang på Kanestrøm. Dette gikk jo fint:)»

«Kl. 04.00: Trondheim og soloppgang akkompagnert av regn, lyn og torden.»

«Kl. 04.30: Slitne herrer går med «zombiegange» mot heis og hotellrom. Vekking kl. 08.45.»

God morgen!

Like etter klokka 9 på morgenen sjekker bandet inn på Værnes flyplass, og en halvtime senere sitter de sammen med Terje Tysland og venter på flyet. Han skal spille på samme festival, like før D.D.E.

Etter flybytte i Tromsø, går vegen videre nordover.

«Kl. 12.15: Ett stykk popstjernefly på veg mot Lakselv. Om bord: Terje Tysland med band, Datarock, CLMD og D.D.E.»

Etter å ha landet trygt, kommet seg fram og fått ordnet alle saker og ting, får bandet endelig en etterlengtet pause rundt klokka 15.00. Det meste er på stell, og det er mange timer til de skal spille.

«Kl. 21.30: Festival er stor trivsel også fordi det er en gylden anledning til å møte kolleger. Herrene i Violet Road så fotballkamp når vi samlet oss for å gå på jobb. De hadde den litt tunge jobben å gå på scenen kl. 01.30.»

«Kl. 22.00: Flust med Namdalsmusikere i Lakselv: Terje Tysland, Daniel Viken og Terje Grande i tillegg til oss i D.D.E. Alltid trivsel å se Terje og bandet på scenen!»

«Kl. 22.45: Et kvarter forsinket går D.D.E. på scenen i det midnattssola gikk ned bak havskodda. Tomt på festivalcampen og fullt foran scenen.»

Noen timer senere kunne bandet runde av kvelden, og flyturen heim til Namsos gikk i 12-tida dagen etter.