Full fest i 150 minutter

Storsalen vibrerte i rytme og musikkglede gjennom to og en halv time. – Dette var tidenes opplevelse i Kulturhuset, gliste en musikkveteran på tur heim.

SOLIST: Blant de mange dyktige solistene var Kristoffer Lona fra Høylandet Storband. Han både sang og spilte trompet. 

TILBAKE: Anne Marthe Brun kom heim til Kolvereid som solist med Frosta Storband. 

FORSIKTIGE: Signe Flasnes (til venstre) og Ida Laukvik sikret seg før det musikalske fyrverkeriet med øreklokker. 

arkiv

KOLVEREID: Den fornøyde publikummeren hadde tatt turen fra nabokommunen Vikna til Nærøy kulturhus og Big Band Battle 2014. Seks storband fra Nordland og Nord-Trøndelag skapte en fantastisk opplevelse lørdag ettermiddag. Det ble 150 minutter sammenhengende fest!

– Dette startet 16. november i fjor, Vi var en gjeng som egentlig ikke hadde så lyst til å øve, men som gjerne ville spille for folk. Og gjett om vi fikk napp? sa konferansier Eskil Laukvik da han ønsket velkommen og presenterte arrangøren Kolvereid Storband. Da satt mellom 250 og 300 små og store i salen.

Grensesprengende musikk

Som siste aktør i konserten leverte det nye storbandet, under ledelse av Øyvind Nordstrand, i massevis. Kolvereid Storband har medlemmer fra begge sider av Nærøysundet. Hvis dette er eksempel på hva som skjer dersom de to kommunene slår seg sammen, så kjør i veg politikere!

Men ytternamdalingene var langt fra alene om å gi folket kultur. De andre fem aktørene var Høylandet Storband, Sandnessjøen Storband, Inderøy Storband, Frosta Storband og Gladiolus Storband fra Steinkjer. Musikerne framførte fem og seks nummer hver. Publikum fikk høre musikk på et meget høyt nivå, ikke minst sto den ene fremragende solisten etter den andre fram på scenen – både instrumentalt og vokalt. De to namdalske storbandene var absolutt med på notene – i alle betydninger.

Sangsolist «kom heim»

For publikum på Kolvereid ble det også er trivelig gjensyn med Anne Marthe Brun, Kolvereidjenta som i dag bor på Frosta og var dyktig sangsolist med Frosta Storband. Den varierte og fengende musikken som ble framført, bidro til at to og en halv time med konsert bare fløy av sted.