«Vi trenger sånne ildsjeler som Frank»

Her tildeles en stolt, rørt og glad Frank Jensen Overhalla kommunes kulturpris for 2014.
arkiv

OVERHALLA: 70-åringen ante ingenting da han benket seg i Ranem kirke i kveld, for å overvære konserten til inntekt for et nytt orgel i den ærverdige kirka fra 1187.

Ikke bare fikk han nyte vakker musikk, han fikk også ei overraskelse han sent vil glemme – som mottaker av kommunens kulturpris.

– Dette er en pris for hele dugnadsbygda Overhalla, sier Jensen. Han understreket at han deler prisen med de mange som han har samarbeidet med gjennom mange år.

Stor innsats

– Han får tildelt kulturprisen for 2014 for sin innsats, spesielt for idretten i Overhalla i en periode på 40 år, sier ordfører Per Olav Tyldum.

Han viser til at Frank Jensen har vært fotball-leder i mange år, var med i oppsvinget til seniorlaget som spilte seg sitt fjerde høyeste nivå i Fotball-Norge.

Jensen representerte Overhalla som leder i Nord-Trøndelag idrettskrets. Han var også en hovedpersonene bak bygginga av idrettshall/samfunnshus på Gimle på 80-tallet.

– Han var også drivkraft bak bygginga av Svenningmoen idrettspark, slik det framstår i dag. I tillegg har han stått i bresjen for at Overhalla ble arrangør av flere nasjonale mesterskap i friidrett. Han har vært med i hovedkomiteen i alle nasjonale friidrettsmesterskap på Svenningmoen, senest i 2013. Da Overhalla var vertskap for senior-NM i 1997 var han leder i hovedkomiteen, forteller Tyldum.

– Finger med i spillet

Det var et enstemmig formannskap som tidligere i dag besluttet at Frank Jensen får årets kulturpris. Og de fant ut at kirkekonserten var ei passende anledning.

– Frank Jensen har hatt en finger med i spillet i mye og mangt som har skjedd. Hans engasjement går videre enn bare idretten. Spesielt i forhold til å samle kraft, lede og føre an, sier ordføreren.

Jensen har også vært med i andre deler av kulturlivet i Overhalla, blant annet som leder i Ranem skolemusikkorps.

– Han er veldig glad i sang og musikk. Da han var leder i skolemusikkorpset var jeg dirigent. Han ville blande seg inn i det musikalske. Ei øvelse uten marsj var ingen øvelse, mente han. Det er sjelden at en styreleder legger det opp i det musikalske, men det gjorde han. Han var til stede på hver øvelse, sier Tyldum og smiler.

– Verdig vinner

Tross i at Jensen har passert 70 år har ikke ildsjelen stoppet sitt brennende engasjement i kommunen.

– Vi ser at han står på fortsatt. Nå er han med i komiteen som skal samle inn penger til nytt orgel i Ranem kirke. Han skal bistå i forhold til økonomi, forteller ordføreren.

Kulturprisen består i 10.000 kroner, en kopi av Melhus-skrivet, laget i keramikk av Liv Aursand og et diplom.

– Han er en verdig vinner av kulturprisen. Vi trenger sånne ildsjeler, fortsetter han.

arkiv