- Tror og håper Magnhild vinner

– Jeg tror og håper Magnhild vinner. Hun har stått på hele sesongen, og i en finale mot Olav Harald tror jeg hun trekker det lengste strået, sier Farmen-Morten foran kveldens finale.

REAGERER: Fjorårets Farmen-vinner, Morten Heggdal, mener Olav Harald Ulstein burde forberedt seg bedre før han ble med i TV 2-programmet Farmen. Mange har reagert på måten varaordføreren i Sykkylven kommune har oppført seg inne på Farmen. 

arkiv

NAMSOS: Fjorårets Farmen-vinner, Morten Heggdal mener Olav Harald Ulstein ikke tenkte over konsekvensene da han fyrte løs mot Finn Olav Odde. – Han er en ynkelig og motbydelig mann, sa vara­ordføreren i Sykkylven kommune, Olav Harald Ulstein, til trønderen Finn Olav Odde. Det har Morten Heggdal – som vant Farmen i fjor – reagert sterkt på.

– Det som jeg la mest merke til var måten han sa det på. Med skikkelig politiker-trykk på det han sa, traff det rett i sjela på Finn Olav, sier Heggdal.

Sesong preget av konflikter

Onsdag denne uka røk publikumsfavoritten Finn Olav ut av Farmen. Han var også favoritten til Heggdal.

– Jeg holdt med Finn Olav først og fremst fordi han er trønder, og litt fordi vi har hatt litt kontakt. Også synes jeg den innsatsen og de ferdighetene han har, gjør at han hadde vært en verdig vinner, sier han.

Heggdal mener noe av grunnen til at det har vært mange intriger og konflikter denne sesongen, skyldes større tilgang til mat enn da han selv var med.

– Jeg tror nok vi har fått en anner­ledes Farmen i år på grunn av at de har fått mye mer mat. I fjor var det så lite mat at alle hadde en innstilling på at ukes­oppdragene skulle gå i havn. Vi la oss sultne hver kveld, forteller han.

Presseansvarlig for Farmen i TV 2, Alex Iversen, er uenig med konklusjonen til Heggdal:

– At mer mat skulle føre til mer krangling er så feil som det får blitt. Hvis det er noe som virkelig skaper dårlig stemning mellom deltakere, så er det mangel på mat. Når krybben er tom bites som kjent hestene, sier Iversen.

Farmen kalt mobbe-tv

Farmen har blitt et etablert og populært program. Heggdal mener produsentene tenker mer på seertall enn deltakerne, men tror ikke Finn Olav føler seg mobbet.

– Finn Olav er en bunnsolid fyr, er godt likt, står på egne bein og er trygg på det han gjør. Om noen lirer av seg meninger om han, tror jeg Finn Olav takler det bra, sier Heggdal.

Fjorårets Farmen-vinner tror også produsentene har spilt kortene riktig med tanke på konflikter.

– Jeg tror også at tilgangen til mer mat er grunnen til alle konfliktene, men produsentene har nok spisset de konfliktene mer gjennom redigeringa i hvert program, sier han.

– De kunne enkelt og greit ha klippet bort det Olav Harald sa til Finn Olav, men det ble nok vende­punktet i årets sesong, legger han til.

Slik svarer TV 2 på kritikken:

– Farmen er et realityprogram, og det er vårt ansvar å ta fortelle det som skjer på gården på en redelig måte, og slik at det gir mening for de som ser på. Konflikten mellom Olav Harald og Finn Olav har vært en sentral del av spillet på Farmen, sier presseansvarlig Alex Iversen.

Heggdal er en kjent politimann i distriktet, og tenkte godt over sin rolle før han bestemte seg for å delta på Farmen.

– Som politi måtte jeg tenke ekstra godt over hva slags konsekvenser forskjellige ting kunne ha hatt. Jeg mislikte også personer inne på Farmen, men jeg kunne ikke si min mening på tv. Det tror jeg ikke Olav Harald gjorde. Han forstår nok sikkert ikke medienes makt i denne settingen, sier han.

TV 2 uenig med Heggdal

– TV2 blir selvfølgelig irritert på meg når jeg sier dette, men deltakerne betyr ingenting. Deltakerne er bruk og kast, og seertall betyr alt, legger han til.

Også her er presseansvarlig for Farmen uenig med namsosingen.

– Morten har vært med på Farmen, og vet veldig godt hvordan både produksjonsselskap og kanalen følger opp deltakerne både undervegs i produksjonen og etterpå. Vi er opptatt av at det å være med på Farmen skal være et positiv opplevelse for de som er med. Mitt inntrykk var at Morten opplevde seg godt ivaretatt undervegs, og var veldig fornøyd. Det er ikke fortatt noen endringer i måten vi jobber med dette på fra i fjor til i år, sier Alex Iversen.

Tror en kvinne vinner

Selv om Heggdal gjerne hadde sett Finn Olav øverst på pallen, mener han mye går på flaks.

– Det nytter ikke å vinne Farmen uten flaks. Jeg hadde veldig mye flaks, selv om mange tror jeg er veldig dyktig i mye. Finn Olav har gjort det samme som meg. Forberedt seg godt, men har hatt mye stang ut, sier Heggdal.

Årets premie er det samme som i fjor. Ny bil og hytte.

– Den hytta jeg vant er faktisk til salgs. Vi ser at vi ikke tid til å bygge på mange år, så dermed velger jeg å selge byggesettet, forteller Heggdal.

 – Men hvem tror du vinner finalen på søndag?

– Jeg tror og håper Magnhild vinner. Hun har stått på hele sesongen, og i en finale mot Olav Harald tror jeg hun trekker det lengste strået, sier Farmen-Morten.