Korer med Samsaya

Som eneste kor i Norge skal Otterøy skolekor delta i den europeiske korbegivenheten «Friday Afternoons». Med på laget har de fått med seg artisten Samsaya.

NORGES ENESTE: Otterøy skolekor skal fredag holde konsert med Samsaya gjennom den europeiske kor­begivenheten «Friday Afternoons». Konserten på Rock City i Namsos strømmes på nett, noe kormedlemmene gleder seg til. 

SYNGER MED KORET: Samsaya er på turne og skal holde konsert på Rock City i Namsos fredag. Samtidig benytter hun muiligheten til å synge med Otterøy skolekor.  

arkiv

NAMSOS: Fredag blir en spesiell dag for de 35 medlemmene i Otterøy skolekor. Skolen på øya er en av 17 pilotskoler i Norge som er med i prosjektet Singing Schools, men altså den eneste som deltar i «Friday Afternoons» – et sangprosjekt gjennom EU-satsinga Singing Cities.

Med seg på laget har de artisten Samsaya, og begivenheten går lokalt av stabelen i Rock City i Namsos – som har stilt lydstudioet med teknikere til disposisjon.

– Barna gleder seg veldig. 
Koret begynner å bli rutinerte på konserter og er veldig flinke til å synge og opptre, så vi forventer at det blir en flott opplevelse, sier kordirigentene Mona Fossland og Gøril Øien.

Konserten strømmes på nett

Barn over hele Europa skal synge samme ettermiddag, og konsertene skal deles gjennom en felles nettside organisert av Aldeburgh Music i Storbritannia. Konserten i Namsos filmes og strømmes live på nettsidene til NA.

– Dette er et interessant prosjekt som vi er glade for å få være med på å støtte. Det er spennende å bruke profesjonelle, nasjonale aktører i bransjen som Samsaya, samtidig som vi løfter fram nye talenter. Og talenter er det mange av i kormiljøet på Otterøya, sier daglig leder Åsmund Prytz ved Rock City.

Samsaya, som for øvrig holder konsert på Livescenen på Rock City senere på kvelden, får forsterkning av koret på egne låter samt bidrar på deres sanger.

– Vi har invitert oss inn i to av sangene Samsaya har gitt ut;«Stereotype» og «Tenke på en venn».Og så har vi invitert Samsaya til å bli med på noen av våre sanger – blant annet«Vem kan segla», «I Dreamed A Dream» og«Shine», opplyser Fossland og Øien.

Skryter av koret

«Friday Afternoons» ble lansert i 2011 for å feire komponisten Benjamin Britten. I 2013 sang nærmere 70.000 barn «sammen» 22. november. Kravet for å få delta, er at koret synger minst ett av 12 utvalgte komposisjoner i Brittons ånd, utvalgt av Aldeburgh Music.Otterøykoret har valgt «Orford Lighthouse» og supplerer med omkring åtte sanger fra eget repertoar.

Namsos kommune er en av pilotkommunene i Singing Cities. Prosjektleder Terje Addeer imponert over kommunens skolekor-representanter.

– Innsatsen deresunder kirkekonserten Holy Wood nylig, sammen med deltakerne fra de andre byene i Singing Cities-prosjektet, var meget bra. Det gjøres et solid faglig og sosialt arbeid og jeg håper samarbeidet med Singing Schools og øvrige tiltak under Krafttak for sang vil føre til videre utvikling av koret som formidlings- og samlingsarena. Utgangspunktet for koret på Otterøya er i alle fall det beste, skryter Adde.