Julekalender med motsatt fortegn

På Vestbyen skole har elevene en julekalender litt utenom det vanlige.

Gir: Frøya Aleksandra Paulsen Thorsen (fra venstre), Jonas Samir Moutuwakil, Maja Berg og Lill-Marie Skage Knappe (alle fra 1. klasse) synes det er stas å gi noe til de som trenger det. 

arkiv

NAMSOS: I mange år har både Vestbyen skole og andre skoler i Namsos hatt en litt annen vri på julekalenderen i desember.
Hos klassene på Vestbyen går kalenderen ut på at en elev trekker en konvolutt om dagen, og i konvolutten står det en oppgave som eleven skal utføre når han eller hun kommer heim.

Gi i stedet for å få

– Så oppfordres foreldrene til å gi en symbolsk sum for det gjøremålet. Det er helt frivillig for foreldrene å gi, men vi ser at det kommer inn ganske mye penger. Jeg tror barna synes det er stas å hjelpe andre, forteller assisterende rektor Frank Hestvik.
I klasse 1A og 1B starter de dagen med å klikke seg inn på SOS barnebyer sin hjemmeside. Her får de en ny video hver dag, med et påfølgende spørsmål som elevene skal svare på. Ved å ta første bokstav i svaret de får hver dag, skal de til slutt ende opp med en setning.
Pengene som kommer inn fra kalenderen går til både SOS barnebyer og Lene Maria for Rent Vann.
Frøya Paulsen Thorsen, Jonas Samir Moutuwakil, Maja berg og Lill-Marie Skage Knappe synes det er moro å kunne gi noe til de som trenger det.

Læring

– Vi gir til SOS barnebyer fordi de trenger å få nye ting, forteller Jonas.
– Har dere lært noe om SOS barnebyer mens dere har hatt denne kalenderen?
– Ja, at vi må være takknemlig for det vi har, fortsetter Jonas.
– SOS barnebyer er litt som et barnehjem. Det er en plass hvor de som har mistet mammaen og pappaen sin kan bo. Det er noen voksne personer der som kan ta vare på dem som bor der, forklarer Maja.