Namdaling med gjev skribentpris

Tekstforfatter og tidligere NA-frilanser Stine Friis Hals vant Morgenbladets skrivekonkurranse med diktet "Bomullsbarna".

MOTTOK PRIS: Stine Friis Hals overrekkes blomster for sin innsats, som holdt til seier. FOTO: MARTHE VANNEBO 

arkiv

OSLO: Blant over 250 bidrag til konkurransen, ble diktet til Stine Friis Hals kåret som ett av tre vinnerbidrag.

Dette er juryens begrunnelse:

"En representant for "Generasjon alvor", eller Milleniumsgenerasjonen setter rolig ord på sin tids "ikke-følelse". 11. september, klimakrisen og 22. juli blir oversatt i visuelt enkelte scener. Slående poetisk effektivitet."

- Jeg så i september at det var en skrivekonkurranse som Morgenbladet arrangerte i samarbeid med litteraturtidsskriften Samtiden. Jeg bruker å delta i alle slike konkurranser som jeg kommer over, sier hun.

Dermed sendte hun inn sitt bidrag. At det skulle holde til seier, hadde hun imidlertid ikke trodd.

- Det kom en mail om at jeg hadde gått videre til andre runde. Jeg tenkte at det var morsomt å komme så langt, men forventet ikke at det skulle holde til seier, sier Hals.

Mottok prisen på bursdagen

Bidraget hennes, "Bomullsbarna", er et dikt på ni linjer. I går fylte hun år, og kronet bursdagen med å få lese diktet fra scenen på Litteraturhuset i Oslo.

- Det var jo selvfølgelig stas, sier hun.

- Hva er det som inspirerer deg til å skrive dikt?

- Si det... Før skrev jeg veldig mye essay om forskjellige ting og ulike meninger. Nå har jeg kuttet ned på lengden, og går rett til kjernen av det som tekstene mine handler om.

- Hva er det tekstene handler om?

- Krig og fred, for eksempel.

I praksis om ett år

I dag er hun student ved Westerdals Oslo School of Arts i hovedstaden, hvor hun også jobber.

- Jeg jobber for markedsteamet deres, i tillegg til at jeg er tekstforfatter i Totaltekst, forteller hun.

- Hvor går vegen videre?

- Om ett år, skal jeg ut i praksis. Jeg prøver å bestemme meg for hva jeg skal gjøre da. Enten vil jeg skrive bok, eller så vil jeg jobbe i et reklamebyrå, sier hun.

Prisen hun vant, inneholder diplom, blomst på èn meter, skrivekurs i Aschehoug, abonnement på Morgenbladet og abonnement på Samtiden.