Askil Holm og Julie Dahle Aagård holdt konsert i Vik kirke

– Spesielt å synge i kirka igjen

Det var liten tvil om hvem Askil Holm ville ha med seg da han gjestet Vik kirke lørdag kveld. For Julie Dahle Aagård ble det en spesiell kveld.

15 år siden sist: Julie Dahle Aagård sang i mange år «Silent Night» i Vik kirke på julaften. Lørdag gjorde hun det igjen, sammen med Askil Holm og pianist Olav Tronsmoen i «Vinterlys»-konserten. 

FØRSTE GANG SAMMEN: Askil Holm og Julie Dahle Aagård har lenge snakket om å gjøre konsert sammen. Lørdag skjedde det. 

arkiv

FLATANGER: Etter turnestarten av «Vinterlys» på Hitra fredag, var det Vik kirke som fikk æren av å være første stoppested for Askil Holm og pianist Olav Tronsmoen i Namdalen.
– I år har vi utvidet «Vinterlys»-turneen fra fjorårets fem til ti kirkekonserter. Det var liten tvil om hvem jeg ville ha med meg som gjesteartist i Vik kirke. Jeg og Julie har lenge snakket om å gjøre en konsert sammen. Endelig klaffet det, sier Askil Holm.
Tidligere har de holdt seg til hver sine sjangre, men de siste åra har artistene fra Namsos og Flatanger tilnærmet seg mer musikalsk. Begge satser nå på å synge på dialekt – selv om de har slått seg til ro med familie på hver sin kant av landet, henholdsvis Kristiansand og Oslo.
– Selv om vi har flyttet fra Trøndelag har vi begge et publikum her oppe. Litt av tanken med «Vinterlys»-turneen er å lage en litt annerledes kirkekonsert til folk i heimdistriktet, sier Askil.HUSK NAs fotokonkurranse i samarbeid med Vinterlys og Lene Maria for Rent Vann - send og del ditt bilde med tema vinterlys - og du kan vinne billetter og din egen, private konsert med Askil Holm og Kine Kvalstad!

Les mer og se bildene her:

Se direktekonsert med Askil og Kine klokken 12 i dag

Hildegunn vant «Vinterlys»

Hildegunn Thorsvik vant konsert med Askil Holm og Kine Kvalstad - og donerte den til Flatanger Sykeheim - se den rørende videoen!


Skrev sang til søsknene

Mens Askil ga ut sin andre norske plate «Midt i starten av livet» i høst, kommer Julie med sitt andre soloalbum, det første på norsk, i april neste år. I tillegg jobber hun med et julealbum, som slippes til neste jul.
Første smakebit, «Vinter'n slæppe aldri taket», ble nylig sluppet som singel.
– Den skrev jeg egentlig til mine søsken for tre år siden, etter at mine foreldre skilte lag. Etter det har jeg fått et litt annet forhold til ordet «heim». Sangen kan også ses på som en generell tekst til barn som ikke har en heim å gå til, sier hun.
Sangen framførte hun for første gang for publikum i Vik kirke lørdag kveld. Det ble en spesiell opplevelse på flere måter.
– Jeg er jo nesten oppvokst i kirka og har sunget her utrolig mye – i bryllup og begravelser. Pappa var organist her. I mange år sang jeg «Silent Night» på julaften. Etter frokosten gikk jeg til kirka og sang, og ruslet så ned igjen, forteller hun.
15 år siden hun sist sang «Silent Night» på julaften, framførte hun den igjen i Vik kirke lørdag kveld. Det falt i smak hos publikum.
– Jeg håper bare mamma ikke klapper så høyt som hun pleier. Jeg tror hun er min største fan, flirer Julie like før konsertstart.

Kvalitet og mening

Klapping ble det mye av i konserten, og det vel fortjent. Askil åpnet med Prøysens «Romjulsdrøm» og fortsatte med sin egen «Midt i starten av livet» og DumDum Boys fine «Stjernesludd».
Askils «Vinterlys» ble en fin duett, før Julie ga oss sin ferske «Vinter'n slæppe aldri taket», som lover godt til det som kommer fra henne neste år.
En herlig versjon av «Vårres jul» fikk publikum til å synge med, noe også «Musevisa» og «Deilig er jorden» gjorde. Oversettelser av Maria Menas «Home For Christmas» og Cohens «Hallelujah» samt Tove Bergums «Når det snør» falt i smak blant menigheten, i en gjennomført konsert med både bredde, ro, kvalitet og mening.

HUSK NAs fotokonkurranse i samarbeid med Vinterlys og Lene Maria for Rent Vann - send og del ditt bilde med tema vinterlys - og du kan vinne billetter og din egen, private konsert med Askil Holm og Kine Kvalstad!

Les mer og se bildene her:

Se direktekonsert med Askil og Kine klokken 12 i dag

Hildegunn vant «Vinterlys»

Hildegunn Thorsvik vant konsert med Askil Holm og Kine Kvalstad - og donerte den til Flatanger Sykeheim - se den rørende videoen!