Egil Aslak signerte bestselgeren

Årets mestselgende humorbok i Norge er (under) skrevet av Egil Aslak Hagerup fra Overhalla.

SIGNERT: Norges uskrevne lover ble underskrevet av lovgiveren, Egil Aslak Aursand Hagerup på JB bok & kafé i Overhalla lørdag. 

arkiv

OVERHALLA: Norges uskrevne lover ble behørig signert 20. desember 2014, 200 år, sju måneder og tre dager siden den forrige grunnloven ble signert noe lenger sør i landet.

Populær

Boka «Norges uskrevne lover» kom ut i mars, og er så langt den mest solgte humorboka i Norge i 2014. Den har akkurat kommet ut i tredje opplag og har passert 9.000 solgte eksemplarer. Noe som er en gledelig overraskelse for «lovgiveren».
– Jeg hadde vel ikke ventet at ei lovsamling skulle bli en bestselger, ler Egil Aslak Hagerup.
Til daglig er han å finne som konsulent for sosiale medier i NRK, men er også skribent og tekstforfatter for blant annet humornettstedet 5080.
– Hvorfor selger dette?
– Jeg tror folk liker å lese om seg selv i den forstand at dette handler om oss nordmenn og de litt sære og rare uskrevne reglene som du må være norsk for å forstå, smiler han.

Sanksjoner

– Hvilket lovbrudd gir hardest straff.
– Nordmenn er vare for lukt og støy. Hvis du for eksempel har på for mye parfyme og samtidig snakker høyt i mobilen på bussen, ved siden av vilt fremmede folk kan du bli utsatt for alvorlige straffereaksjoner.
– Som hva da?
– Skuling er første steg. Hvis ikke det biter kan du bli utsatt for kremting og skuling. Det svir. Og siste ledd kan du faktisk oppleve at folk flytter seg med et misbilligende blikk, sier han alvorlig.
– Er lovsamlinga ferdig?
– Det dukker stadig opp nye, og tipsene strømmer på, men du kan trygt leve et sosialt lykkelig liv ved å følge førsteutgaven av de uskrevne lovene, sier Hagerup.