– Vi er rett og slett overveldet

– Tekstene har fått en ny dimensjon, forteller gutta i D.D.E etter Verdal Teaterlags oppsetning av «Vinsjan på kaia»

Stort: Fra venstre: Eivind Berre, Eskil Brøndbo, Bjarne Brøndbo og Frode Viken, var strålende fornøyde med forestillinga. Foto: Jonas Olsen 

Hovedrolle: Tora Dahle Aagård fra Flatanger i en av hovedrollene. Foto: Leif Arne Holme 

Dans: Her er Tora Dahle Aagard i sving med en av de andre hovedrolleinnehaverne, Adrian Lyng Malmo. Foto: Leif Arne Holme 

arkiv

VERDAL: Over fire tusen billetter er solgt til Verdal Teaterlag og teaterselskapet Innspæll sin oppsetning av musikalen «Vinsjan på kaia». I går var det duket for norgespremiere, og salen var stappfull av skuelysne som fikk det de bestalte for – og vel så det.

Kjærlighetsdrama

Musikalen tar utgangspunkt i D.D.E. sitt låtmateriale og har flettet det inn i et kjærlighetsdrama som utspiller seg på puben «Vinsjan».
   – D.D.E. har så mange flotte låter som egner seg bra i en musikal som dette. Teaterforestillinga tar for seg både kjærlighet, hevn og ikke minst svik. Noe folk kan kjenne seg igjen i, sa Frode Haugmark, mannen bak ideen til stykket.
I en av hovedrollene finner vi Tora Dahle Aagard fra Flatanger. Hun spiller rollen som Marilyn Halvorsen Hunter, søstera til Ronja Halvorsen Hunter, som flyktet fra heimplassen for åtte år siden på grunn av et utilgivelig svik. Plutselig en dag dukker hun opp på «Vinsjan», og dramaet er i gang.
   På puben utspiller det seg ei histore som spiller på hele følelseregisteret. Vi er innom glede, sorg, humor og det dypeste alvor. Forestillinga faller kanskje inn under kategorien dramakomedie, men det er vanskelig å plassere den i en helt konkret bås.

   Det er en musikal som tar for seg daglige problestilinger som mange kan kjenne seg igjen i.

Sang

– Det er utrolig artig å få sangene og musikken sin presentert på denne måten. De har virkelig tatt oss og musikken vår på alvor. Det passet jo perfekt å legge handlinga til puben «Vinsjan», sa Frode Viken etter forestillinga.
   Med unntak av en sang, har han skrevet musikken til samtlige av de 30 sangnumrene.
   – Jeg er overveldet over måten de har flettet tekstene inn i handlinga. Det er mange tekstlinjer som du hører igjen som en del av dialogen. Det var en stor opplevelse. Nå har jo ikke jeg laget noen av sangene, men føler et stort eierskap etter å ha framført noen av låtene i vel 25 år, sa Bjarne Brøndbo etter at teppet hadde falt.

Kultur

Bak musikken som blir servert gjennom forestillinga, sitter husbandet «The Norwegian Rednecks», som gjør en glitrende jobb med å holde tråden gjennom forestillinga.
   Foruten husbandet gjør alle skuespillerne flotte prestasjoner, både skuespillermessig, og sangmessig.
   Helt til slutt fikk publikum høre ei helt ny låt, skrevet av Arnulf Haga, og musikk av Frode Viken. «Sleike sine sår». Dahle Aagård framførte låta til stor glede for publikum.
   – De har fått en ny dimensjon over tekstene, og gått lenger inn enn det vi kanskje gjør på scenen. Rent objektivt, terningkast seks, ler Brøndbo.

arkiv