Enorm interesse for «Vinsjan på kaia»

D.D.E.-musikalen «Vinsjan på kaia» er tidenes suksess for Verdal teaterlag. Billettsalget gjør til og med låtskriver Frode Viken stum – og ikke rent lite stolt.

TEATERSUKSESS: Tora Dahle Aagård fra Flatanger er en av skuespillerne i «Vinsjan på kaia», som for tida går for fulle hus i Verdal. Så langt har 9.000 kjøpt billetter til D.D.E.-musikalen, noe som er godt over budsjettert. Verdal teaterlag setter nå opp ekstraforestillinger og satser på totalt 12.000 besøkende.  Foto: Leif Arne Holme 

OVERVELDET: Frode Viken er vant med gode salgstall, men hadde ikke regnet med braksuksess på teater.  FOTO: ERLEND ANGELO 

KAN SMILE: Regissør Arnulf Haga, D.D.E.s Bjarne Brøndbo og markedssjef Frode Haugmark i Verdal teaterlag opplever gode tider. 

arkiv

NAMSOS/VERDALl: – Dæven!
Frode Viken må ta i bruk et enkelt kraftuttrykk når han får høre at 9.000 har kjøpt billetter til musikalen «Vinsjan på kaia».
 

– Overrasket?
Låtskriveren blir stille et øyeblikk, før han får summet seg.
– Jeg er nokså ukjent i teaterverdenen. Men jeg skjønner at det her må være snakk om en suksess, når forestillinger i Oslo er fornøyd med å selge halvparten så mange billetter, sier han.

Går for 12.000 billetter

Suksess er bare forordet. Tallene snakker for seg selv. Ti forestillinger er så langt satt opp for full sal i Aulaen i Verdal. De neste åtte er så godt som utsolgt. 9.000 billetter er solgt fram til siste oppsatte forestilling 5. februar. Nå setter teateret opp ekstraforestillinger.
 

– Inkludert ekstraforestillinger er vi oppe i 27 forestillinger. Vi har mulighet til å sette opp til 15. februar, med maks 30 oppsettinger. Men da må vi være ferdig, ettersom andre har leid salen, sier Frode Haugmark.
 


Han er markedssjef i teateret og er også mannen med ideen til «Vinsjan på kaia». Også han er overveldet av interessen.
– Dette er en megasuksess – den største suksessen teaterlaget har hatt noen gang. Responsen har vært helt enorm fra starten av, sier han.
 

Prosjektet hadde et budsjett på 2,3 millioner kroner. Med 7.000 solgte billetter ville det ende i balanse.

– Vi hadde håpet på 10.000 billetter, nå ser det ut til at vi kan klare 12.000 – altså 5.000 mer enn budsjettert. Vi har ikke regnet på det, men det er allerede klart at vi går godt i pluss. Vi gikk inn i dette prosjektet med stor risiko, så vi er selvfølgelig både lettet og glad. Jeg turte ikke å drømme om at det skulle gå så bra, sier Haugmark.
Han gir D.D.E. mye av æren.
 

– Dette er en musikal der folk kjenner både musikken og historiene i tekstene. Stykket spiller på mange strenger. Du får være med på artighet, følelser og alvor. Vi har hatt et godt samarbeid med Frode Viken og D.D.E.-gjengen. De har vært veldig positive og hatt trua på oss, sier Haugmark.


– Utrolig stor ære

Heime i Namsos er det like mye skryt å få den andre vegen.
– Et amatørteaterlag er avhengig av sponsorer og ikke minst billettinntekter. Stykket fortjener virkelig å bli sett – aktørene og regissør Arnulf Haga har gjort en formidabel innsats, sier Frode Viken.
 

– Du tar vel litt av æren selv også?
– Selvfølgelig – jeg kan ikke være så beskjeden å si noe annet, ler Viken, og fortsetter:
– Det er en utrolig stor ære å få musikken sin satt opp og brukt i teater. Jeg har laget to nye låter til stykket – som må sies å være et lite bidrag sammenliknet med alt arbeidet teateret har lagt bak seg, sier han.