Se Chand live under plateinnspilling

Denne uke jobber Chand i studio i NTE Arena. Hele innspillingen går direkte på nett og du kan følge med. Tirsdag kveld er publikum i tillegg invitert til å være med folk under innspillinga i Rock City.

LIVE STUDIOINNSPILLING: Tirsdag kveld går Chand i studio i NTE Arena for å spille inn nye låter. Dørene er åpne for publikum. 

LYD:Fagansvarlig Eivind Berre legger opp til en skikkelig lyduke i Rock City.  

arkiv

NAMSOS: – Det er bare å møte opp på sjøsida av Rock City ved 19-tida på tirsdag kveld for å bli med på studioinnspilling, sier fagansvarlig Eivind Berre ved Rock City.
 

– Konsertsal og lydstudio?
– Vi har en unik arena i skandinavisk sammenheng hvor konsertsal og lydstudio som er designet spesielt for populærmusikk er koplet sammen. Det gir oss også noen andre muligheter ved siden av selve plateinnspillinga, sier han.

Forskning

For musikeren Chand er samtidig også «forsøkskanin» i et forskningsprosjekt.
– Rock City i samarbeid med Høgskolen i Nord-Trøndelag og med støtte fra VRI midler, skal bruke det som skjer i NTE Arena til å utvikle læremateriell for musikkstudenter. Det vil også bli gjort videoopptak for bruk i undervisning og for utvikling av brukergrensesnitt på pc og mobil, sier Berre.
 

Prosjektet, som ikke har vært veldig mye omtalt i media så langt, har vært undervegs i omkring halvannet år.
– For den som ikke kjenner Rock City veldig godt er dette også en fin mulighet til å få et innblikk i musikkfaglige prosjekter Rock City jobber med, noe som kanskje har druknet litt i støyen av andre ting omkring selskapet, sier Berre.

Lyduke

Det skal skje også andre ting i Rock City denne uka.
– Onsdag blir det lydworkshop med lydguru Asle Karstad, en av de absolutt fremste vi har her i landet på lyddesign, sier Berre.
Tema blir forsterkning av akustisk lyd.
– Det blir ikke lange foredrag, her skal musikere og lydfolk få jobbe tett på med praktiske problemstillinger, sier han.
 

Lyduka avsluttes med produktmesse på torsdag.
– Da kommer Benum med siste nytt i lydutstyr og alle mulige duppeditter som har med lyd å gjøre. Det blir en bra utgang på ei faguke med rock og lyd på menyen, sier Berre.