Roger Angelo gir seg som leder etter 10 års suksesshistorie i Namdal LK

– Bidrar til identitet

Han setter superløpet til Morten Skarstad og NM på heimebane som største enkeltstående høydepunkt, men Roger Angelo er mest stolt av at Namdal Løpeklubb har gitt Namdalen identitet.

GIR SEG: Roger Angelo takket lørdag for seg som leder for Namdal Løpeklubb. Han mener klubben har bidratt til å gi namdalske løpere identitet og at målet om å være en klubb for hele Namdalen er nådd. Her server han Even Kvemo fra Nordli under St. Olavsloppet. 

HØYDEPUNKT: Morten Skarstad og NM på heimebane er to høydepunkter i Roger Angelos ledertid. Her er Skarstad undervegs i nevnte NM i 2007. 

NY LEDER: Marit Brøndbo. 

arkiv

NAMSOS: – Jeg er sikker på at Namdal Løpeklubb har bidratt til å gi namdalske løpere identitet. Vi hadde et mål om å bli en klubb for hele Namdalen, og det har vi blitt. Ikke minst føler jeg at vi er anerkjent som det. Jeg føler hele Namdalen står bak vårt klubbnavn, sier han.

Markant leder

Lørdag takket han, som utvilsomt har vært en av de mest markante idrettslederne i Namdalen i flere år, for seg etter 10 års sammenhengende verv i Namdal LK – derav ni år som leder. Han var med på å starte Namdal LK i 2004, og videreførte det som skulle være et treårig prosjekt til en permanent klubb. I løpet av perioden har klubben arrangert NM halvmaraton og var i en periode i norsktoppen i langdistanseløping.
"Jeg føler hele Namdalen står bak vårt klubbnavn.
ROger Angelo
Eks. leder i Namdal Løpeklubb

I St. Olavsloppet har de år etter år markert seg som størst, enkelte år med fem lag på startstreken. Det gleder Angelo.
– Ja, for det viser at vi har bredde. Jeg mener vi som klubb skal ha topper, men vel så viktig er det å ha bredden. Innenfor dette området har vi det som heter helseforebygging og mestring på ulike nivå. Når vi deltar med fem lag i St. Olavsloppet føler jeg absolutt at vi bidrar til det.

Suksesshistorie

Når han takket for seg som leder, gjorde han det med visshet om en klubb som har orden i pengesakene.
– Vi har en ekstrem god økonomi. Det står vel omkring 380.000 kroner på konto etter en sesong der vi blant annet brukte mye penger på å jubilere. Så det er jeg godt fornøyd med.
Men selv om klubben framstår som en suksesshistorie fra ende til annen, så er det et par punkter som «gnager» den avgåtte lederen. Blant annet arrangement, eller mangelen på sådanne.
– Jeg skulle gjerne sett at vi hadde gjort mer på arrangement, at vi hadde hatt et signalløp. Vi hadde NM, som ga oss god økonomi, men ellers har det vært bare spede forsøk.

Skarstads superløp

Med flere seire i St. Olavsloppet har det vært mye å glede seg over for Angelo. Men et løp slår alle.
– Morten Skarstad løp en superetappe opp mot svenskegrensa i «loppet» ett år. Det var ikke så mange som visste av han, og han banket mange veldig sterke løpere. Det var et klart høydepunkt, sier han.
– Og hva skal den avgåtte lederen gjøre nå?
– Jeg skal i alle fall ikke framstå som noen «sjuende far i huset» i Namdal LK. Den nye lederen, Marit Brøndbo skal få forme klubben slik hun vil, uten at jeg skal legge meg borti hva hun mener. Nå skal jeg ta fram de gamle trommestikkene og begynne på min gamle hobby. Ja, og så skal jeg trene litt selv. Det ser jeg fram til, smiler han.