Namsosmusikere setter opp to Bryan Adams-konserter

For å finansiere gutteturen med Bryan Adams-konsert i Oslo, samlet musikerne troppene for å by på sin egen Bryan Adams-konsert.

Byr på ADAMS-KLASSIKERE: Daniel Viken (fra venstre), Ronny Grannes, Eirik Engan, Eskil Brøndbo og Thomas Brøndbo spiller hits av Bryan Adams i Namsos 13. februar og Steinkjer 14. februar. I tillegg er Terje Grande og Ola Liljefjell med i prosjektet.  FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

undefined 

NAMSOS: Det er 30 år siden Bryan Adams (bildet) ga ut «Reckless», et album som solgte 12 millioner eksemplarer, toppet salgslistene i USA, heimlandet Canada og flere andre land verden over.
 

Med hitsingler som «Run To You», «Heaven», «Summer Of '69», «Somebody», og «It's Only Love» ble Adams (nå 55 år) for mange selve symbolet på lyden av 80-tallet.
 


– Selv var jeg ti år da plata kom ut. Jeg falt pladask. Den la selve grunnlaget for min interesse for musikk. Etter min mening er han større enn Springsteen, sier Thomas Brøndbo.

Namsos og Steinkjer

Eskil Brøndbo synes lillebroren tar litt hardt i med Springsteen-sammenlikninga, men trommisen er stort sett enig.
 

– Han har utrolig mange hitlåter og er en flink vokalist. Og så er trommelyden god, sier han.
 

I anledning 30-årsjubileet for «Reckless» legger Bryan Adams ut på turne. 20. mars er han i Oslo. På fremste rad (?) står en gjeng musikere fra Namsos.
 

– Vi bestemte oss for å ta en guttetur, noe vi har gjort flere ganger tidligere når Adams er i landet. For å finansiere turen kom vi opp med ideen om å arrangere en egen Bryan Adams-konsert, forteller Thomas.
 

13. februar er datoen fans av kanadieren må sette av. Da spiller gjengen opp til Adams-fest i NTE Arena. Showet tas også med til Steinkjer dagen etter.
 

– Vi spiller gjennom hele «Reckless-plata» samt andre kjente låter fra hans låtkatalog, sier Thomas Brøndbo.

Trønderrock-stuk

Materialet er de godt kjent med, etter 30 år med lytting til, og spilling av, musikken.
 

– Bandet Sex gale menn spilte i sin tid mange Adams-låter. Det slo godt an. Sangene har mye av det samme «stuket» som trønderrock, så dette behersker vi, sier Eirik Engan.
 

De tar sikte på å være så lik originalen som mulig.
 

– Vi spiller til og med sangene i samme toneart, sier Thomas.
 

– Dette er noe vi har snakket om lenge – endelig fant vi ei fin anledning, sier Ronny Grannes.