Veldedighetsmiddag i NTE Arena

– Folk kan glede seg

31. januar er det klart for veldedighetsmiddag til inntekt for Lene Maria for Rent Vann i NTE Arena.

INVITERER TIL MIDDAG: Jens Ramfjord i Kokkenes mesterlaug i Nord-Trøndelag har lokale råvarer på menyen når det inviteres til veldedighetsmiddag for Lene Maria for Rent Vann på NTE Arena lørdag. Tove og Arnulf Bergum setter stor pris på innsatsen til kokkene.  FOTO: Bjørn Tore Ness. 

Spiller: Willys Wonderland og Kine Kvalstad opptrer begge på arrangementet. 

AUKSJON: Arnold Dahlslett er en av kunstnerne som bidrar med kunst på auksjonen. 

arkiv

NAMSOS: Det er tredje gang at det arrangeres veldedighetsmiddag til inntekt for Lene Maria for Rent Vann. Tidligere år har arrangementet hatt god oppslutning, og det ser ut til at årets middag ikke skal bli et unntak.

– Det kommer til å bli fullt. Vi har plass til 120 stykker, og vi har noen få ledige plasser igjen, forteller Arnulf Bergum.

Det er Lene Maria for Rent Vann, Kokkenes Mesterlaug Nord-Trøndelag og Namdalsavisa som står bak arrangementet.

Klikk her for å kjøpe billetter

Veldedighetsmiddagen fikk inn 140.000 kroner i fjor, og de håper at de får inn penger slik at de kan starte neste vannprosjekt, som etter planen skal åpne i august 2016.


  • Les også:

    Venninner i tykt og tynt

    Maria Annette Ofstad og Lene Maria Bergum gikk i samme klasse og var venninner. Lene Maria døde på Utøya i 2011, bare 19 år gammel. To år senere døde Maria døde av langvarig kronisk sykdom. Nå lever minnene om begge venninnene videre - gjennom hver deres vannbrønn i Kenya.


Nytt prosjekt

– Det er en brønn i samme område som tidligere, Samburuland, Kenya. Den nye brønnen koster 400.000, og vil bli en brønn med vannsystem til en landsby. Det blir ny tur nedover da, med mulighet til å bli med for dem som ønsker, forteller Bergum videre.

Til sammen har fondet åpnet ni brønner, seks i Liberia og tre i Kenya. Totalt har de samlet inn 1,5 millioner kroner.

Om menyen er Bergum noe hemmelighetsfull, men det han kan si er at det er snakk om en sjuretters.

– Vi snakker om både fisk og kjøtt. Jens Ramfjord og kokkenes mesterlaug i Nord-Trøndelag står for maten og alt rundt den. Dette er tredje gang de stiller opp og er med på dette, noe vi setter utrolig stor pris på, sier Bergum.

Lokal meny

– Rundt 20 kokker stiller opp til middagen. Dette er et av de viktigste prosjektene vi kan være med på når det gjelder veldedighet. Jeg var selv med til Afrika i august i fjor, og jeg ser viktigheten med vann, som henger sammen med mat. Når jeg først skulle gjøre noe, føles dette som noe av viktigste jeg kan gjøre, sier Ramfjord.

– All honnør til familien Bergum som klarer å mobilisere en slik styrke i den situasjonen de er i. Skape noe positivt ut av sorgen, legger han til.Det vil også bli en auksjon under middagen. Her er det kommet inn kunst fra lokale kunstnere.

Sju bilder fra Arnold Dahlslett. Liv Aursand stiller med keramikk. Bilder av Maja Wannebo og Ole Martin Evensen, smykker designet av Trine Ditlevsen og Tanya Ross, samt Håndlaget korger fra Kenya.

Relaterte saker: