Tryllet fram sin egen karriere

Da Roger Skar som barn så et trylleshow på tv-en var kursen staket ut. Nå driver han et firma som aldri har vært så ettertraktet som nå.

NYE TIDER: Han har gjort karriere på trylleshow – men nå har Roger Skar utvidet repertoaret til mye mer. FOTO: BJØRN TORE NESS 

STARTET HER: Han ble hekta på trylling i ung alder, og det la grunnlaget for bedriften Roger Skar leder med stø hånd. 

LASERSHOW: Hoppeslott.com har byttet navn til Eventmarked.no, for å synliggjøre seg bedre mot et mer voksent marked – som eksempelvis lasershow. 

arkiv

NAMSOS: I en kremhvit lagerbygning utenfor Namsos skjuler det seg en fargerik, kreativ, oppfinnsom og etterspurt bedrift; Roger Skars Eventmarked.no.

Overhallingen er én av landets største leverandører av underholdning til målgruppa barn og familie, og siden oppstarten for over 20 år siden har han utviklet seg til å levere tjenester Norge rundt.

Han er et multitalent – og leverer et bredt spekter av tjenester. Du kan leie utstyr, kjøpe utstyr eller leie tjenester. Og har han ikke det du etterspør – kan han lage det.

Endret firmanavnet

For et halvt år siden endret han navnet på bedriften fra Hoppeslott.com til Eventmarked.no.

– Folk trodde jeg bare drev med hoppeslott, flirer Skar og legger kjapt til:

– Det er bare en prosent av det jeg holder på med, sier han.

Han sitter på en svart klappstol i lageret hvor det er underholdningsutstyr for flerfoldige millioner. De ligger stablet og nedpakket i reoler – klare til å bli sendt ut på kort varsel.

Langs de oransje reolene ligger det store sammenrullete plastleker; eselvegg, boksering, sommerfugl, lekeland.

De enorme mengdene utstyr har han tilegnet seg siden han startet bedriften for 24 år siden.

– Blir du en rik mann av dette?

– Alle i Norge er rike. Jeg gjør ikke dette for å bli rik. Jeg gjør det for at jeg elsker jobben min, sier Skar som omsatte for ni millioner kroner i 2014.

Skar reiser seg fra stolen – henter gaffeltrucken – og viser sin nyeste investering. «Animotoriske» dinosaurer.

Hyl fra krittida for 100 millioner år siden fyller lageret, mens Skar setter seg opp på dinosauren og viser hvordan den både kan «snakke» og bevege seg.

– Det har blitt noen investeringer gjennom årene, men jeg har bygget stein for stein. Dette har ikke blitt gjort over natta, sier Skar.

Tenker i bilen

I 2006 slo han seg sammen med tryllekunster og entertainer Alexx Alexxander Show Production i Tønsberg.

– For oss er dette helt perfekt. Vi har delt inn landet i to; jeg tar toppen – han tar bunnen. Ved å slå oss sammen ble vi begge sterkere. Vi sitter på et lager som ingen andre har maken til – og samarbeidet fungerer perfekt, sier Skar som i løpet av et år kjører opp mot 70.000 kilometer i bil.

Det er han glad for. Det er hans måte å slappe av – og sortere tankene på.

– Når du jobber slik som jeg gjør koker det ofte. Da er jeg helt nødt til å hvile hodet og få tenke i fred. Jeg har masse gullapper oppe i hodet som jeg må få sortert, og det gjør jeg i bilen. Da kan jeg ordne, sjekke og realisere prosjekter jeg har hatt liggende i hodet, sier Skar.

Han er en kreativ sjel. Og sier selv at hans sterkeste egenskaper ligger i det å skape ting – ikke i papirarbeid. Det gjør kona Monika Berg.

– Uten henne hadde ikke dette gått. Jeg har ikke åpnet et brev på ti år. Hun tar seg av alt papirarbeid. Og det er uvurderlig. Jeg får gjøre det jeg er best på, og det er å være kreativ og tenke ut nye ideer. Resten ordner Monika, smiler Skar.