- Det er forferdelig synd

NRK har besluttet å redusere NRK Trøndelag med 9,6 årsverk. NRK-ansatte forvtiler.

JOBBER I NAMSOS: Kjartan Trana og Espen Sandmo i NRK Trøndelag frykter at Namdalens befolkning vil miste en viktig mediestemme dersom kuttforslagene til bedriften blir gjennomført. 

arkiv

NAMSOS: - Jeg tenker at dette er forferdelig synd – og det føles utrolig urettferdig, sier NRK-journalist Kjartan Trana etter at det i formiddag ble klart at NRK skal kutte opp mot ti årsverk i NRK Trøndelag.

NRK skal totalt kutte 40 årsverk i distriktsdivisjonen, halvparten administrativt ansatte. Sju av 15 distriktsredaksjoner får færre journalister.


 • Les også:

  Redd for at NRK-dørene stenges i Namdalen

  – Frykter for tilbudet

  Kjartan Trana og Espen Sandmo er bekymret. De frykter at Namdalen skal miste en viktig mediestemme.

- Vi har allerede vært gjennom en tøff kuttprosess. Det er synd for alle i Nord-Trøndelag som har kommet bort til meg og sagt at tilbudet har blitt dårligere. Vel, nå blir det enda dårligere, sier Trana.

Får størst kutt

De to kontorene som får den største reduksjonen er Trøndelag og Hedmark/Oppland med henholdsvis 9,6 og 11,4 årsverk, opplyser Grethe Gynnild Johnsen, direktør for distriktsdivisjonen.

– På bakgrunn av det omfattende kartleggingsarbeidet som har vært gjort i distriktsdivisjonen, har ledelsen i NRK tatt en beslutning som fører til at sju av 15 distriktsredaksjoner må redusere tallet på redaksjonelle medarbeidere, sier direktøren til NTB.


 • Les også:

  Distriktsprogramrådet i NRK med kritikk

  – Urimelige kutt

  Distriktsprogramrådet for NRK Trøndelag tar sterk avstand fra forslaget om kutte 14-16 stillinger fra NRKs virksomhet i Trøndelag.


- Dette kommer til å prege oss i lang tid framover. Den forrige kuttrunden fra tidlig 2000-tallet sitter fortsatt i oss. Nå må vi inn i en ny kuttperiode – og det er ikke noe artig, sier Trana.

- Veldig tungt

- Dette oppleves som veldig tungt, men vi skal fortsette å kjempe for å unngå oppsigelser. NRK er en stor bedrift, og det finnes flere muligheter enn å jobbe i en distriktsredaksjon, sier tillitsvalgt i NRK Trøndelag, Silje Kolaas.

- Hvordan vil kuttene merkes?

- Tilbudet blir rammet - og folk vil merke at vi ikke klarer å produsere like mye som tidligere, sier Kolaas.