Søskenpar i refleksvester holdt på å bli meid ned av bil i kveldsmørket

Kunne blitt drept

Søskenparet Hanne (19) og Jakob (14) Strandvahl og hunden deres – alle iført refleksvester – var millimeteren unna å bli meid ned av en bil da de gikk kveldstur.

NÆRT: Akkurat her gikk søskenparet Hanne (19) og Jakob (14) Strandvahl med hunden Stella da en bil var millimeter unna å kjøre dem ned. 

HELDIGE: Søskeparet Hanne (19) og Jakob (14) Strandvahl er overlyklelige for at både de og hunden berget unna bilen torsdag kveld. 

arkiv

STRAND: Klokka var nøyaktig 19.15 i klart vintervær da søskenparet hadde en «nær døden»-opplevelsen på Strand, ikke langt fra heimen deres. Både Hanne og broren Jakob er ganske sikre på at bilen hadde truffet 14-åringen om han ikke hadde hoppet ned i grøfta og rykket med seg hunden. Ungguttens raske reaksjon reddet trolig både ham selv og hunden, og rykket var så hardt at hunden Stella (11) umiddelbart kastet opp.

– Og Jakob sto og skalv lenge etter, forteller søsteren Hanne.

– Ja, jeg var skikkelig redd, innrømmer niendeklassingen fra Nærøy. Etterpå kom også reaksjonen til Hanne.

Redd og sint pappa

Pappa Jarle Strandvahl erkjenner også at han ble både redd og sint da barna kom heim og berettet om den dramatiske opplevelsen.
Opprømt skrev han følgende melding til bilføreren på Facebook samme kveld:

«Siden du ikke hadde tid til å stoppe å spørre om det gikk bra, så kan jeg fortelle at heldigvis klarte sønnen min å hoppe i grøfta slik at du ikke drepte han!»

Ei rundløype på fire kilometer fra Strandvahl over Lauga-gården og tilbake er svært populær blant folket. Jakob, Hanne og hunden Stella spaserte i sine refleksvester på venstre side av fylkesvegen, som har 60-sone hele denne strekninga. Det er ikke gatelys der.

Rett før en kurve, like vest for gamle Lauga skole, kom tre biler mot dem. Den første sjåføren blinket ut og holdt god avstand, mens neste bil kom rett mot dem.

Ropte brorens navn høyt

– Jakob gikk helt ute på gruskanten like foran meg, jeg gikk på hvitstripa. Etter hvert så jeg at sjåføren ikke gjorde antydning til å vike, han kjørte rett mot Jakob. Jeg bare brølte «Jakob» og han hoppet, beskriver Hanne.

De to tror ikke bilen holdt for høy hastighet, men den forsvant uten å bremse ned. Begge er også helt sikre på at det var en lys Mercedes, men skilt eller modell klarte de ikke å se.

– Vi har ikke anmeldt saken og er ikke ute etter å ta sjåføren. Men vi vil påpeke hvor viktig det er at alle er oppmerksomme, sier Jarle Strandvahl.