– Ha det gøy på trening!

– Finner du ikke glede i idretten kommer du ikke langt, fastslo Tora Berger da hun møtte unge skiskytterhåp på Bjørgans nye storstue i går.

SKREV AUTOGRAFER: Ikke bare trening, men også autografskriving ble det på Tora Berger da hun besøkte Bjørgan tirsdag. FOTO: TOR IVAR VIKEN 

Tora Berger
  • Født 18. mars 1981 på Ringerike.
  • Tidligere skiskytter med to OL-gull (2010 og 2014), åtte VM-gull og 28 seirer i verdenscupen.
  • Hun er søster til skiskytteren og langrennsløperen Lars Berger.

INSPIRASJON: Små og store fikk trene sammen med Tora Berger tirsdag kveld. 

Gode råd: Anna Skorstad fra Grong får gode innspill fra skiskytterstjernen under treninga på Bjørgan. 

arkiv

GRONG: Den tidligere skiskytteren, med intet mindre enn 22 mesterskapsmedaljer og 28 enkeltseire i verdenscupen – var invitert til det nye skianlegget på Bjørgan i anledning Snåsa skiskytterlags 30-års jubileum.
 

Der gjennomførte medaljegrossisten fra Lesja en tre timer lang treningsøkt med skiskytterlagets utøvere.
 

– Det er veldig givende med slike oppdrag. Jeg håper jeg kan bruke mine egne erfaringer til å gi denne gjengen noen gode tips på vegen, fortalte Berger til NA før møtet med de unge skiskytterhåpene.
 

– Tilgang på anlegg viktig

De 30 utøverne fra Snåsa skiskytterlag fikk god innføring i enkle treningstips, som hvordan holde fokus på standplass, samt løse ulike oppgaver best mulig, rent teknisk. I tillegg pratet Berger om betydninga av et høyt trivselsnivå i idretten.
 

– Det skal være kjekt å dra på trening. Skal du nå opp og fram som utøver, må du trives med det du holder på med. Det er viktig å huske på, fortalte hun.
 

Berger lot seg for øvrig imponere over det nye ski- og skiskytteranlegget på Bjørgan.
 

– Hvis man skal kunne drive med skiskyting, er gode treningsfasiliteter en forutsetning. Det er ikke nødvendigvis så nøye at alt er så nytt og flott, men at man har tilgang på anlegg. Det hadde mye å si for meg som ung, sier Berger.
 

Snart mamma

Snart ett år er gått siden Tora Berger la opp som skiskytter, like etter OL i Sotsji. Tross en fantastisk karriere som idrettsutøver, bedyrer hun at hun sjeldent savner sitt gamle liv.
 

– Det er på mange måter godt å leve et vanlig liv med en vanlig jobb. Jeg har mye mer fritid nå, og kan sånn sett styre livet mitt selv i større grad en tidligere. Det er behagelig, sier lesjakvinnen, som nå er bosatt i Meråker.
Berger forteller at trening fortsatt er en stor del av livet hennes. Den siste tida har hun imidlertid måttet trappe ned av naturlige årsaker. 33-åringen er nemlig høygravid, og venter sitt første barn i april.
 

– Det er en grunn til at jeg ikke har instruert i liggende skyting her i kveld. Da hadde de i så fall måttet grave et hull til meg på forhånd, ler Berger.
 

– Et stort forbilde

Sanna Solbakken, leder i Snåsa skiskytterlag synes det er svært gledelig at den tidligere OL-vinneren tok turen til Grong for å møte unge, lokale skiskyttere.
 

– Tora Berger har jo vært en av de aller beste over mange år i sporten, og er på mange måter et stort forbilde for dagens unge utøvere. Derfor er det stor stas at hun tar turen hit, sier hun.
 

Solbakken forteller at interessen rundt skiskyting har eksplodert etter at det nye anlegget ble åpnet tidligere i vinter.
 

– Vi har fått en rekke nye utøvere fra både Grong, Overhalla og Lierne den senere tida. Det er utrolig artig. Ønsket var at de nye treningsfasilitetene skulle gi skiskyttersporten i nærområdet en oppsving – og det er nettopp det som har skjedd, sier hun.