– Rolf fortjener mye av æren

Han er ikke vant med å få uhemmet skryt av oslopressen, men i «Hver gang vi møtes» trilles det høye terningkast etter Bjarne Brøndbo. Mye av æren deler han med en annen namsosing.

FÅR ROS: Bjarne Brøndbo er fra før ikke akkurat bortskjemt med høye terningkast fra oslopressen, men i «Hver gang vi møtes» blir han nærmest overøst med femmere og seksere. Det synes D.D.E.-vokalisten er stas, og mener profileringa er positiv for både ham, de andre seks deltakerne – og D.D.E.  Foto: Vegard Breie/TV 2 

EN FINGER MED: Tekstskriver Rolf Mokkelbost fra Namsos har omskrevet/oversatt fem av seks sanger som Bjarne Brøndbo synger i «Hver gang vi møtes». 

arkiv

NAMSOS: «Formidabelt, Bjarne!», «Fabelaktig!», «Respekten for Brøndbo som sanger og tolker blir bare større». Dette er ikke sitater hentet fra Rock City eller bilopphoggeriet på Skage, men fra tjukkeste Akersgata.
 

Både VG og Dagbladet, som har tatt på seg «samfunnsoppdraget» med å anmelde prestasjonene i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», er fra seg av begeistring over D.D.E.-vokalisten fra Namsos.
 

 • Les også:

  God sesongdebut for tv2

  808.000 så Bjarne

  Bjarnes tårer samlet mange foran tv-skjermen!


Både fem og seks prikker på terningen kastes – på sine fire første opptredener har Brøndbo et «terningkastsnitt» på hele 4,6 fra de to riksavisene.
 

– Jeg har sluttet å hilse på naboene – så høy har jeg blitt på meg selv, ler Brøndbo.
 

Følger med fra Namsos

Selv er han ikke direkte overrasket over skrytet han nå får.
 

– D.D.E. har alltid fått gode anmeldelser for det vi gjør live. Mange forbinder D.D.E. med «Rai Rai» og «Rompa mi», og tror det jeg gjør i «Hver gang vi møtes» er noe genuint nytt.

De som tror det, har nok ikke tatt et dypdykk i D.D.E.-katalogen.
 

Likevel synes han det er stor stas å få gode tilbakemeldinger.
 

– Oppmerksomheten vi sju deltakere, og indirekte D.D.E., får gjennom programmet er veldig positiv for oss som artister. Det hadde ikke vært like artig om vi hadde fått slakt og seertallene var lave. Det er en sånn risiko du tar når du blir med på et sånt konsept, sier han.I programmet framfører artistene egne versjoner av hverandres sanger. Ofte er disse omskrevet eller oversatt fra engelsk til norsk. Fem av de seks låtene Bjarne tar for seg er omskrevet av Rolf Mokkelbost.
 

– Rolf fortjener mye av æren. Han har gjort en veldig god jobb, spesielt med Jonas Fjeld-melodien «Till The Morning Comes», som ble til «Bli hos mæ te dagen kjæm», sier Bjarne.

Tekstskriveren fra Namsos synes det er stas å høre sine tekster sunget gjennom tv-ruta.


– Jeg og kona benker oss foran tv-en hver lørdag. Da koser vi oss. Bjarne gjør en fenomenal god jobb, sier Mokkelbost.
 

De fem tekstene skrev han i løpet av én dag.
– Jeg er veldig fornøyd med «Bli hos mæ»-låta, og synes versjonen av OnklP-låta «Fredag» ble artig. Jeg har prøvd å få inn litt «D.D.E.-elementer» i tekstene, sier Mokkelbost.
 

Følelser = bra tv

Lørdag er det Thom Hell sin tur til å sitte på enden av bordet og få sine sanger framført.
 

– Da skal jeg gjøre «Take Me Over», som Rolf har oversatt til trøndersk med tittelen «Ta mæ me», med en spennende innpakning, sier Bjarne Brøndbo.
 

Han angrer ikke på at han ble med i «Hver gang vi møtes».
– Dette har kun vært en positiv opplevelse, sier han.
 

 • Les også:

  Tårene kom etter første låt

  Festens midtpunkt: I kveld er det premiere på fjerde sesong av TV2s seersuksess «Hver gang vi møtes». Bjarne Brøndbo er første artist ut – noe som betyr grining og Rai Rai i skjønn forening. Se video!


Dette har også kommet gjennom tv-ruta, mener han.
 

– Familien er samlet når programmet går, og vi er litt ekstra spente før pappa skal på. Som kjent er det en del følelser i sving, men slikt blir det bra tv av. Jeg tror det er nettopp denne ektheten som gjør at folk liker programmet, sier Brøndbo.