Herlig kreativitet i Fosnes - SE BILDESERIE

Stor oppslutning som vanlig

Årets store begivenhet på Jøa er utvilsomt Ungdommens kulturmønstring.

DANSERE: Isolated Crew med fra venstre: Hallvard Grande Sjøvold, Kine N. Tranås, Ruth Emile Nygård, Gisle Tranås, Jasmin Celine Schiemann, Nora Strøm, og Bjørg Elisa Leithe Hugås 

arkiv

JØA: I god tradisjon fortsetter ungdommen som har startet på videregående å komme heim for å delta til de er 19 år. Dette bidrar til god rekrutering. Og at kommunen satse på kulturskolen ser vi, da det i år var 24 sceneinnslag, en video og 18 kunstbidrag fordelt på 51 deltakere.


SE ALLE BILDENE LENGER NED I SAKEN

Publikum vet å sette pris på innsatsen de legger ned, for det var fullt i samfunnshuset.

Konferansierer i år var Mona Sandvik (14) og Kine N. Tranås (13) år. De loset aktørrer og tilskuere trygt gjennom programmet.
 

God spredning

Vi fikk sang, piano, gitar, a capella, rockeband – og nytt av året – dansenummer med to crew og et nummer der dans var en del av framføringa.

«Flåklypa Medley» med Iselin Reitan Nilssen, Kaja Marie Oppland-Karlsen og Marte Løvås – alle ti år – på piano var de yngste på instrument på scenen.

Sigve Haugan (15) på gitar har spilt siden han var sju år og imponerte på sin solo av «Spanish Romance».

A capella-gruppa med navnet Maja og co. framørte låta «Lightweigt!» og viste at de kan få til sang ved å være instrumenter selv.

Jenteduoen Avesome stilte også i år med tohendig piano og sang til låta «Night Changes». Gruppa består av Mona Sandvik (14) og Kine N. Tranås.
 

Kreativ video

Etter pausen var det framvisning av videoinnslaget signert Bejamin Fosseng og Sigve Haugan, begge 15 år, under tittelen «Ozias Barnevogn. Kreativt og med masse humor, noe publikum likte.

Så fulgte dansecrewet Wild Crew. En sprudlene gjeng unger fra småtrinnet fra 9 til 12 år. Det var fart og artige dansetrinn og litt dansebattle i deres nummer. Isolated Crew, som besto av en gjeng større ungdommer fra 13 til 16 år, danset til låta «Ricky Ricardo» som var fengende med mye rytme, noe som smittet over på publikum. Det var kjekt å se at disse to gruppene hadde stor glede av et dansekurs som Fosnes kommunale kulturskole satte opp etter jul.

Sarah Ørjasæter Forås (15) sang og spilte piano på «Take It All» – nydelig framført og med stor stemmeprakt.
 

Gjengangere

Det er kjekt når noen grupper og band fortsetter sammen over flere år også i UKM. I år var det to band, No name, med låta «This Is Love», hvor Sarah Ørjasæter Forås (15) er vokal, Jonas Leithe (16) gitar, Sigve Gjeset Haugan (15) gitar, Sofie Mathisen Preiss (15) bass, Ruth Emilie Nygård (15) piano og Petter Holvik (16) på trommer.

Dessuten rockebandet Midnight City som leverte to solide bidrag. Særlig «Bislet Stadion» hvor de virkelig rocka scenen med presisjon og glimt i øyet.
 

Variert utstilling

Kunstutstillinga var variert med mye spennende. Vi vil trekke fram bokkunstbrettinga av Anna Storøy (12) og Athitaya Pakdeepanchay (13), «Isfjell» av knust glass laget av Maja Eid Schei (17) og Frida Ulsund (15) og «Titanic» av doruller laget av Stefan Sandvik Skjærvik (10), som kreative eksempler.