– Kan snu livet mitt opp ned

Kristoffer Sagmo Aalberg skal spille i «The Heart of Robin Hood» – og kan dermed bli første namdaling på Broadway.

Sagmo Aalberg er tildelt tittelrollen i «The Heart of Robin Hood». Foto: Den Nationale Scene 

Denne meldingen delte Kristoffer på sin Facebook-side i dag. 

arkiv

BERGEN: 34-åringen fra Harran har nemlig fått tittelrollen som Robin Hood, i stykket som i disse dager spilles for fulle hus ved ærverdige Royal Alexandra Theatre i Toronto, Canada.

– Dette er bare helt vanvittig. Enormt! Dette kan snu opp ned på livet mitt, sier Sagmo Aalberg på telefon fra Bergen, der han til daglig jobber ved Den Nationale Scene (DNS).

Sjelden kost

Det er ikke tilfeldig at den internasjonalt anerkjente regissøren Gisli Gardarsson har hyret nettopp skuespilleren fra Harran til tittelrollen i «The Heart of Robin Hood». Islendingen satte opp stykket på DNS i 2013 med Sagmo Aalberg i hovedrollen, og var svært fornøyd med innsatsen.

Stykket hadde premiere på Nord-Amerikas eldste teater lille julaften, og har fylt de 1.500 stolene åtte ganger i uka siden. Det er også utsolgt i måneder framover. Sagmo Aalberg overtar rollen etter Tony Award-vinner Gabriel Ebert, som har fått andre oppdrag på Broadway.

Betydninga av en slik rolle kan bli svært store. Det hører nemlig til sjeldenhetene at norske skuespillere får teateroppdrag i fremmedspråklige land.

– Å få jobbe med folk som har tunge, internasjonale teaternavn er en drøm som går i oppfyllelse. Dette kan være et stort springbrett for meg – men først og fremst er det et eventyr å få sjansen, sier Sagmo Aalberg.

Entrer scenen 11. mars

Harrasbyggen var opprinnelig en av kandidatene til Robin-rollen da stykket først skulle settes opp på andre sida av Atlanteren. Regissøren ville ha ham med til Canada og USA, men da var det vanskelig å få det til med hensyn til arbeidstillatelser og fagforeninger.

Planen er at «The Heart of Robin Hood» skal til Los Angeles og London etter Toronto, og så til Broadway – der stykket kan gå i flere år. Det er uklart om Aalberg skal være med hele vegen. I tilfelle blir han historisk.

– Det eneste som topper dette hadde vært Broadway. Men vi får ta en ting om gangen. I første omgang har jeg kontrakt til ut mai måned, sier han.

Skuespilleren drar til Toronto allerede 17. februar, og entrer scenen på Royal Alexandra Theatre første gang 11. mars.