– Pønk handler om samhold

De engelske pønkerne i The Fuckwits benyttet anledninga til å tre inn i studio hos Rock City for å spille inn en singel.

The Fuckwits: Mr Keef, vokal og gitar (til venstre), Mike på trommer, Chris på gitar og vokal og Adam på bass og vokal. 

arkiv

NAMSOS: Tirsdag fikk mellom 20 og 30 personer med seg konserten på livescenen hos Rock City med de engelske pønkerne i The Fuckwits sammen med norske Sugar Louise og de lokale guttene i Clockwork.
 

  • Les også:

    Britiske pønkere inntar byen

    Internasjonale The Fuckwits, nasjonale Sugar Louise og lokale Clockworks spiller alle på Rock City i Namsos tirsdag kveld.


Onsdag benyttet de rutinerte punkerne likesågodt muligheten til å spille inn deler av en singel i studioet til Rock City.
 

– Dette er et fantastisk flott sted. Vi har et liknende tilbud i Sheffield, og jeg tror det har mye å si for den oppkommende generasjonen av musikere at de har et sted som dette hvor de kan lære om bransjen og få tent gnisten, sier trommeslager Mike.
 

Fort gjort

– Vår forrige album spilte vi inn over flere måneder, siden vi gjorde det selv. Men her tror jeg vi ville klart det på et par dager, smiler han videre.
 

I ti år har de spilt sammen og holdt konserter. Nå er de en del av en turne, kalt Punk Union Tour 2015, og de skal innom flere norske byer denne uka. Dagen etter Namsos ventet Trondheim, før Oslo og Halden.

Etter det bærer det over til England for å spille i en rekke byer der. På hvert sted de spiller er det et lokalt band som skal spille som oppvarmingsband.
 

– Hvordan har pønken forandret seg fra da dere startet og fram til nå?

– Den har forandret seg mye, og er ikke den samme. Ungdommen som hører på pønk nå er mer dreid over mot hardcoresjangeren, mener front- figur Keith Winson.
 

Lovord

Om Namsos og Rock City har de kun lovord:
 

– Vi er blitt tatt utrolig godt imot her, og som sagt sitter dere på et flott sted i Rock City. Konserten i går syntes vi også gikk veldig bra, og så langt er vi veldig fornøyde med starten på turneen.
 

  • Les også:

    Tror Rock City kan drives uten fast ansatte

    Namsos-rådmann Gunnar Lien mener at aktiviteten i Rock City AS må justeres ned til et minimum. Han ser mulighet for at selskapet kan drives videre på prosjektbasis, uten faste ansatte.


– Jeg så The Fuckwits for første gang i Newcastle, og tenkte med en gang at jeg ville ha dem med på Punk Union Tour, forteller turnemanager Inge Holmen.
 

Artig

– Vi synes det er veldig artig når vi har besøk av utenlandske band, at vi legger til rette slik at de kan bruke huset og studioet. At de i tillegg skryter av lokalene, er jo veldig morsomt, sier Åsmund Prytz i Rock City.
 

Bandet fra Sheffield har akkurat spilt inn bass og trommer til singelen som er planlagt å komme ut i november. Det er en split-singel, hvor The Fuckwits har tre låter på den ene sida, mens Sugar Louise har tre låter på den andre sida.
 

– Den kommer kun ut på vinyl, forklarer Holmen.
 

Etter at turneen er ferdig, skal det hele ende i en liten festival i Trondheim hvor alle bandene som har vært på scenen under turneen er invitert.
 

– Pønk handler om samhold, og derfor er det så flott å møte andre band i løpet av turneen, mener Winson.