Forsøkt svindlet av ATV-kunde

En trondheimsmann under falskt navn prøvde å svindle til seg en ATV fra Lornts Åstrand i Harran. Han kom ikke langt med forsøket.

FORSØKT SVINDLET: Lornts Åstrand ved Åstrand scooter og ATV i Harran har nå fått igjen ATV-en som en kunde under falskt navn prøvde å stikke av med, uten å betale. Heretter vil han være ekstra varsom på hvem han gjør handel med.  FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

HARRAN: – Jeg har solgt hundrevis av kjøretøy opp gjennom åra, og aldri blitt svindlet. Denne gang var det nært på, sier Lornts Åstrand, som driver Åstrand scooter og ATV i Harran.

Sist torsdag ble han kontaktet av en angivelig anleggs- gartner fra trondheimsområdet. De ble enige om transport, og at kunden skulle forevise kvittering ved levering.

– Jeg sjekket navnet på kunden og firmaet han oppga. Alt så greit ut – firmaet er solid og seriøst. Mange anleggsgartnere bruker ATV, sier Åstrand.

Pengene uteble

Men transportøren, Håvard Sund fra Steinkjer, ble fort skeptisk da han leverte ATV-en på avtalt sted i Klæbu utafor Trondheim.

– Kjøperen sjekket ATV-en, satte seg på den, og kjørte av sted, forteller Åstrand.

Men de 155.000 kronene som kjøretøyet kostet, dukket ikke opp på kontoen.

– Jeg ringte da firmaet og spurte om de var fornøyd med ATV-en de hadde kjøpt. De skjønte ingenting. Da skjønte vi at vi hadde blitt svindlet, og at kunden hadde brukt falskt navn, sier Åstrand.

Fikk tips på Facebook

Å lete etter mannen med ukjent navn var ikke lett. Den snarrådige transportøren begynte så å undersøke saken selv, og la ut historien på Facebook.

Der fikk han tips.
– Vi fikk inn bilder av en mann som har vært mistenkt i liknende saker tidligere. Transportøren kjente igjen mannen, fikk navnet og dro heim til adressen. Der sto ATV-en i garasjen, sier Åstrand.

Mannen er nå anmeldt for svindelforsøk.

– Dette viser at du ikke kan stole på noen. Heretter skal jeg være ekstra på vakt, og ikke sende ut noe før pengene er kommet inn, sier Åstrand.