Fra hardrock til country og pop

Flott, rått og vakkert er ei grei oppsummering etter at Vikna i helga arrangerte Ungdommens kulturmønstring.

SANG HELLBILLIES: To av flere flinke og unge artister som stilte på UKM var Sunniva Sørensen på sang og Andreas Pelle på piano. De framførte «Det finaste eg veit» av Hellbillies. 

arkiv

RØRVIK: Skal man dømme etter kvaliteten på det som ble servert fra UKM-scenen søndag, så er det ingen grunn til å tro at musikk- og kulturlivet skal bli dårligere i årene som kommer. Det vokser til stadig nye generasjoner med artister og kunstnere som kan ta opp arven etter de litt eldre.
For her var det veldig mye bra.

Stor bredde

Fra scenen fikk vi mye vakker sang, mye flott spill og ikke minst en veldig morsom sketsj. Alt sydd sammen av en gjeng artige og flinke konferansierer.
Dette var en konsert der alle fikk sitt. Både de hardrockfrelste, countryfolket og de som liker moderne pop. Juryen skal plukke ut noen få nummer av hele 16 sceneinnslag med stor bredde og med stor kvalitet som skal gå videre til fylkesfinalen. Og de får en vanskelig jobb.
– Men det er en veldig morsom oppgave. Vi er i alle fall imponert over kvaliteten, sa Sverre-Ottar Nordahl som sammen med Sigrid Solsem, Sondre Blikø og Karianne Lillesul Lysø satt og vurderte både det som foregikk på scenen og alle kunstverkene.

Fryktelig nervøs

– Jeg var veldig nervøs før jeg kom meg på scenen, sa Katrine Valø etter at hun framførte Dolly Partons «Jolene».
Kanskje ikke det naturlige førstevalget for ei jente på hennes alder, men for Katrine er det likevel det.
– Når jeg hører på musikk går det mye i det som er på hitlistene. Men når jeg skal synge selv så blir det litt annerledes.
Da plukker hun ut sanger med gode og meningsfulle tekster og en god melodi som hun trives med å synge.
– «Jolene» er en av de sangene som jeg synes passer den måten jeg synger på.
Om det da er country eller pop spiller mindre rolle. Morsomt var det med gjengen som stilte med en sketsj på scenen. Historien de fortalte om kongefamilien var virkelig fornøyelig.

Flott kunst

I pausen fikk publikum en sjanse til å se over kunsten. Også her var utvalget stort og kvaliteten høy fra de sju som hver hadde flere kunstverk.
Andrea Pedersen stilte med tre kunstverk og i tillegg var hun på scenen og sang.
– Det blir veldig mye tegning. Jeg har tegnet siden jeg gikk i fjerde klasse, og har prøvd å finne min egen stil, sier hun.
Mye av inspirasjonen har hun hentet fra japanske tegneserier (manga) eller tegnefilmer (anime), man har lagt på en liten egen vri.
– Det blir delvis litt for mye tegning. Det hender seg at blyanten kommer fram i timene også, forteller hun,
En annen som har lyst på en karriere som tegner er Roy Ove Skålvik.
– Jeg har lyst til å leve av tegning på sikt. Jeg har prøv litt forskjellig. Blant annet å tegne motiv for tatovører og litt for reklame, sier han.
Med på UKM hadde han tre tegninger med helt forskjellig uttrykk.