Jakter historisk seriemedalje

I sin 22 år lange klubbhistorie har Namsos vannpoloklubb aldri tatt en seriemedalje. Nå kan det skje.

GODE KAMPER: Her setter Mats Sagmo inn ballen i mål bak NTNUIs keeper. I helga tok de to overbevisende seire over NTNUI og Nordby – og er dermed klare for sluttspillet. 

HER ER LAGET: Dette laget, med trener Børre Sagmo (til venstre), skal spille sluttspill om å ta seriemedalje i april. 

I ANGREP: Her avslutter Håkon Henriksen (i blå hette). 

arkiv

TRONDHEIM: For etter å ha tatt den viktige fjerdeplassen på tabellen i helga i Pirbadet, er klubben klar for sluttspillet i april.
 

Der tok de to overbevisende seire mot henholdsvis NTNUI og Nordby, og spilte en jevn kamp mot Stavanger – laget som ble nummer to i serien.
 

Sluttspillet i april skjer over to helger – og i løpet av seks kamper skal trener Børre Sagmo få svaret på om klubben får den medaljen de har jobbet for i mange år.
 

– Det har vært et mål som vi har jobbet for i flere år. Vi har tatt steg hvert eneste år siden vi begynte å spille aktivt i seniorserien i 2009. Og vi har jobbet godt – for mange av de lagene vi nå skal kjempe om en topplassering om slo oss med 50 mål for bare få år siden, sier Sagmo som mønstret et ungt lag i siste serierunde i helga.

Ungt lag

– Vi stiller med et tilnærmet juniorlag. Det er imponerende det de har prestert i løpet av sesongen, sier han.
 

– Sluttspillet går over to puljer, den ene 11. til 12. april, og den siste den 25. og 26. april. Da er det tre lag som skal kjempe mot hverandre om å bli seriemestre.
 

– Har dere mulighet til å bli det?
 

– Det blir nok vanskelig. Men jeg har gode forhåpninger om at vi skal bli nummer tre eller bedre, sier Sagmo.

Nummer fire av ni lag

Klubben, som per i dag har over 120 medlemmer, kan med gode prestasjoner i april ta sin første seriemedalje.
 

– Hvor viktig er det for dere?
 

– Selvfølgelig er det viktig. Nå har vi tatt fjerdeplassen på tabellen i serien, og vi har vist over mange kamper at vi er gode nok til å være med å kjempe om en medalje, sier Sagmo.
 

I seniorserien Namsos vannpoloklubb har spilt i, har det deltatt ni klubber fra hele Norge.
 

– Vi har spilt jevnt mot lag som for bare tre år siden slo oss med store sifre. Nå har vi spilt en kamp mot alle lagene over tre seriehelger, og vi har endt opp på en fjerdeplass av ni lag. Det er vi fornøyd med, men dersom vi tar en medalje i april, skal vi være veldig godt fornøyde, sier Sagmo.