Disse ungene har «fisk i blodet»

I Heimen barnehage på Rørvik elsker barna skrei, lever og rogn. Med Skreifestivalen like rundt hjørnet, yngler det av liv.

TORSKELENKE: Barna i Heimen barnehage viser fram torskelenka til Linn Ofstad (Magda). Fra venstre: Karolina Pokrywka, Magnus Johnsen, Adeline Dahle, Vemund Grunnan, Ane Olsen og Tuva Forås. 

STØDIG PÅ HÅNDA: Mariell Schultze lager torsk. 

MARITIMT MILJØ: Barna i Heimen barnehage er inndelt i avdelinger som skrei, krabber og reker. 

arkiv

RØRVIK: På Heimen barnehage er barna inndelt i avdelinger med navn som skrei, krabber og reker. Fiskebåter, garn og hundrevis av fisker henger på veggene og sørger for et skikkelig maritimt miljø.
 

– På et sted som Rørvik, er det viktig at også barna får ta del i næringa som har betydd så mye i mange år. Vi har det i blodet, sier Kristin Gulaker, pedagogisk leder i barnehagen.

– Flink til å smake

I ukene før Skreifestivalen blir dette forsterket.
– Vi synger fiskesanger, forteller om Skreifestivalen og om fiske generelt. Vi pleier også å lage et skreimåltid – barna er flinke til å smake på både fisk, lever og rogn, forteller Gulaker.

På studietur

Denne uka har de blant annet klippet til og malt fisker, som utgjør en lang torskelenke som skal pryde Heimbrygga under hele Skreifestivalen. Fredag kom også Magda på besøk, i Linn Ofstads skikkelse.
 

– Barna synes dette er stas. Onsdag drar vi på studietur til Nordbruket, anlegget til Rørvik Fisk, for å studere mange slags fisk på nært hold. Der får vi møte ansatte, og etterpå skal vi spise premierte fiskekaker, sier Kristin Gulaker.