Ungdommens kulturmønstring i Røyrvik og Lierne

På scenen sammen med kjæresten

Stormen «Ole» satte en stopper for UKM i februar. Søndag inviterte ungdommene i Røyrvik og Lierne på ny til mønstring.

UKM-VETERAN: For åttende gang deltok Eli Charlotte Westgaard (17) på UKM, et tilbud som har betydd mye for henne som sanger og person. På søndagens UKM på Røyrvik samfunnshus deltok hun med en selvskrevet sang sammen med kjæresten Fredrik Fjeseth (20). 

arkiv

RØYRVIK: Hele 19 musikere og 25 kunstnere fra Lierne og Røyrvik laget liv og glede i Røyrvik samfunnshus.
Deltakerne bød på alt fra bløte ballader til ny, moderne pop, og fra spektakulære tegninger til dyr i solnedgangen. Kulturmønstringa hadde høy kvalitet og bredde, noe som er viktig, sier Anki Høgnes, arrangør og kulturleder fra Lierne.
– Du ser stor utvikling hos dem som har vært med i flere år, og det er det morsomt å være vitne til, sa Høgnes.
Mari Charlotte Hagerup, arrangør og kulturleder fra Røyrvik, sier at hun også ble imponert over ungdommene på mønstringa – spesielt over de som turte å stå på scenen.

Ønsker flere deltakere

Høgnes og Hagerup sier de vil øke deltakelsen på UKM, fordi flere unge på og utenom kulturskolen både kan og vil delta, men har ikke har nok kunnskap om mønstringa.
Høgnes forteller at satsinga i Lierne i år har liten, og at de vil begynne planlegginga til neste års UKM i august – med å få i gang aktiviteter og spre informasjon.
– Det er viktig å få med ungdommene som faller utenfor idrettsmiljøet, og skape et nytt miljø for alle, sier Høgnes.
Hagerup håper på et tett samarbeid med Lierne når det kommer til satsinga for neste års UKM, og håper også på en workshop med Lierne i høst.

– Viktig arena

Eli Charlotte Westgaard deltok i UKM for åttende gang, og sier tilbudet har vært viktig for henne som sanger og person.
– Jeg har utviklet meg og lært veldig mye gjennom å delta. Du får også mye inspirasjon fra andre, og du får oppleve kultur med høy kvalitet, sier hun.
Westgaard er enig i at det er viktig å satse på UKM, både for dem som kan gå videre til fylkesmønstringa og dem som må vente noen år.
– Du får møte nye mennesker med samme interesse, opptre og ikke minst oppleve en helt ny arena, sier 17-åringen.