Barna startet skreifesten

Som tidligere år får unger fra barnehager i Ytre Namdal lov til å tyvstarte Skreifestivalen ei drøy uke før alle oss andre.

FISKELYKKE: Olive Lindseth Haugvik hadde fiskelykke på første kast. I køa bak ventet blant andre Malin Ulsund Kvisterø, Irina Angelica Bjørnseth Larsen og Magnus Wiclund på tur. 

BESØK PÅ FISKEBRUKET: Barnehageungene startet dagen med et besøk på fiskebruket til Rørvik Fisk. Her fikk de møte fisk i mange forskjellige utgaver. Deriblant som saltet. 

arkiv

Rørvik: Storøyde barnehagebarn fikk et nært møte med forskjellige fiskeslag i sin oppkjøring mot Skreifestivalen. Ei omvisning på det lokale fiskemottaket, Nordbruket til Rørvik fisk, startet dagen før ungene fortsatte videre til parken der mer fisk og skrei sto på programmet. Skreifestivalen har et samarbeid med Vikna jeger- og fiskerforening, og de hadde laget til forskjellige aktiviteter som selvfølgelig kan relateres til fiske.
– Jeg fikk napp! ropte Olive Lindseth Haugvik som var blant de første som prøvde seg som fisker med stang, snøre, en magnet og noen pent utskårne fisker i tre med tegnestifter på ryggen – slik at de skulle være mulige å få tak i med magneten.
Rørvik Fisk stilte også med et par kasser fiskekaker, og ungene spiste av hjertens lyst og skrøt av at det var godt.
Om ei uke skal ungene i sving igjen med teater og opptog i gatene på Rørvik.

arkiv