Innledet 170 års feiringa i kulturkafeen

Musikalsk historietime

Starten på byens 170 års feiring ble markert med glimt i øyet og kjente namsostekster skrevet av Jon Hildrum.

KAMFERDROPSKAMERATENE: – Alle band må jo ha et navn, innledet Jon Hildrum da han sammen med musikerne Hallgeir Almvik, Petter Almvik og Terje Adde, samt Lisbeth Østgaard Rygg på vokal åpnet byjubileet 2015. 

arkiv

NAMSOS:– 7. juni er det 170 år siden Namsos ble ladested og når vi skal markere innledninga til jubileumsåret vil jeg først takke Jon Hildrum og Aage Aakervik for en fantastisk bok (Namsos min by) om byens historie, den burde være pensum i skolen, sa ordfører Morten Stene da han offisielt åpnet jubileumsåret.

– Helt enig, kom det kjapt fra lærer Hildrum, og dermed var stemninga satt.

Hildrum innledet konserten med gode historier og anekdoter omkring byens grunnleggere, og publikum fikk undervegs også vite litt om bakgrunnen for namsostekstene hans, som Hallgeir Almvik har tonesatt i ny drakt. Og de «nye» sangene falt tydelig i smak hos en fullsatt kulturkafé.

Den gamle norsktoppfavoritten «Kjøttkakpolka» ble framført som slowrap av forfatteren selv.

Publikum takket for en stemningsfull åpningskonserte med varm applaus.

– Jeg får si som Jon Leirfall, det var sterkt overdrevet, men det var artig å høre det lell, smilte Hildrum.