Ungene drar i gang skreifesten

Unger fra barnehager over hele Vikna og omliggende områder dro i gang årets Skreifestival med rogntog og forestilling på Heimbrygga.

KLART FOR DRAMA: Til stor oppstandelse blant de mange barnehageungene, var stormåsen ( Anna Ehrhardt) til plage for Nina Grindvik Sæternes og Linn Janette Ofstad. 

arkiv

RØRVIK: Det er nå klart for ei storhelt med skrei i alle former og utgaver. Skrei som en fantastisk råvare i mat, skrei som næring og skrei som bakgrunn for moro og tradisjon.
Ungene startet det hele med Barnas Skreifestival.
– Så artig at vi har fått besøk av så mange flotte barn, sa Linn Ofstad i rollen som Magda når hun ønsket to grupper med barnehageunger velkommen på Heimbrygga til et teaterstykke med sang, og ikke minst en god slump med historie omkring gamle dagers skreifiske pakket inn i moro for ungene.


Her var det dramatikk med stormåsen som forsynte seg med melka som skulle bli smør for fiskerne som skulle ut til Gjæslingan og det var komikk som fikk ungene til å le.

Tett program

Utover i helga blir det et tett program under Skreifestivalen. Torsdag er det de i andre enden av aldersskalaen som har sin sjanse til å tyvstarte litt når det er Seniordag med et skreimåltid på Norveg.
Det skal også være fiske- konkurranse i samarbeid med Vikna jeger- og fiskeforening i dag.
Videre er det bokkveld med den kjente skribenten Torvald Sund på biblioteket utpå kvelden. Dagen avsluttes med quiz på Rederiet.

Åpning på fredag

Den offisielle åpninga av årets Skreifestival skjer først fredag, med blant annet presentasjon av årets Sterke kvinne- skikkelse.
Fredag blir det også tur ut til fiskeværet Vandsøya. Her er det påmelding, så det er viktig å være kjapt ute for å sikre seg plass.

arkiv