Dette kan vi skimte lenge etter i påskeferien

Det er bare å finne fram brettspillene i påska. Her får du en kort værmelding: Nedbør og mye vind.

LITE SOL: Vi får nok ikke oppleve slikt vær i påska. Mye nedbør og vind kommer til å prege årets påske. 

arkiv

NAMSOS: Stikkordet for årets påske i Namdalen er lavtrykksaktivitet. Og det betyr dårlige nyheter.

– Det er vel et lite håp om at dere får å se sola litt i dag. Så dagen i dag er nok den største sjansen til å utnytte finværet, sier Haldis Berge ved Meteorologisk institutt.

Påskeuka blir dermed ikke slik mange håper på. Selv om meteorologen påpeker at mye er usikkert så mange dager i forvegen, tyder mye på at det blir innepåske for de fleste.

– Utover påskeuka er det en del lavtrykksaktivitet i Norskehavet, noe som gir perioder med nedbør. Mandag til onsdag ser det ikke ut til å være så mye vind, men fra onsdag ettermiddag kommer det en nordvestlig luftstrøm som fort kan føre til sterk kuling, sier Berge.

Og vinden fortsetter. Samt nedbøren. Torsdag blir det stort sett bygevær hele dagen, og slik vil det fortsette inn i påske- helga.

– Det vil komme snø i høyden, og nedbør i form av regn i lavlandet. Onsdag og torsdag vil det bli litt lavere temperaturer, noe som fører til at det også kan komme snø i lavlandet, sier Berge.

Det er den nordlige vinden som tar med seg en del kaldluft, og temperaturene vil stort sett ligge på fire til fem grader.

– Fredag til søndag neste helg er veldig usikkert akkurat nå, men grovt sett blir det tilnærmet likt som tidligere i uka. I perioder vil vinden minke en del, men så kommer det nordvestlig kuling igjen, sier meteorologen.

Kort oppsummert blir det altså lite sol, og mye nedbør i form av regn i lavlandet. Men det ser ut til å bli nok av snø i fjellet.

– Det kan bli noe varmere neste helg, men noe sol må dere nok se lenge etter, sier Haldis Berge.