Anmelder politimannen som fratok sønnen førerkortet

Sønnen ble fratatt førerkortet av en politimann som ikke var i tjeneste. Faren vil anmelde politimannen etter hendelsen.
arkiv

HØYLANDET: Det hele skjedde klokka 16.30 onsdag. Christoffer Flått Gundersen kjørte gjennom svingen før den gamle Mørkvedsaga i heimbygda.

I motgående retning kommer en politimann på frivakt, med kone og barn i bilen.

- Sønnen kuttet svingen, og hadde litt for høy fart, hevder faren Roy Ove Gundersen.

- 19-åringen kom i en firehjulsskrens gjennom svingen, og det var like før det bar utfor vegen, hevder politiet.

Politimannen snudde

Politimannen fant kjøreatferden så graverende, at han snudde bilen og kjørte etter 19-åringen i retning Høylandet.

- I 40-sonen gjennom sentrum kjørte politimannen forbi tre biler. Kona viftet med politiskiltet mot Chistoffer og signaliserte at han skulle kjøre etter dem og stoppe på Revyrikets gjestegård. Der stiger politimannen ut av privatbilen. Han kjefter opp sønnen min og ber om å få førerkortet hans på grunn av hasardiøs kjøring, forteller Roy Ove Gundersen og legger til:

- Da har han selv brutt fartsgrensa og kjørt forbi tre biler i 40-sonen gjennom sentrum. Da har også politimannen forbrutt seg, etter min mening.

Ba om tillatelse

Politimannen tar ifølge Gundersen en telefon til politijuristen, og får høre at han har tillatelse til å frata 19-åringen førerkortet i tre uker.
 


Gundersen reagerer på måten det hele blir gjort på: At politimannen på frivakt bryter fartsgrensa med kone og barn i bilen, for å frata ungdommen sertifikatet. Og at han bruker kona si til å vifte med politiskiltet.

- Han er ikke noe særlig til forbilde i trafikken selv, politimannen, når han med barna i baksetet setter etter en annen bil. Jeg synes det går over stokk og stein, uttaler en oppbrakt Gundersen senior.

Han akter å anmelde politimannen som tok førerkortet til sønnen hans, fordi de begge reagerer på måten det ble gjort på.

Politiet ønsker ikke å kommentere farens påstander, i og med at det er bebudet en anmeldelse.

- Sjåføren blir anmeldt

På operasjonssentralen ved Nord-Trøndelag politidistrikt bekrefter operasjonsleder Stig Roger Olsen at en mann født i 1995 er fratatt sertifikatet på grunn av hasardiøs kjøring.

Han bekrefter også at det var en politimann på frivakt som tok førerkortet.

- Polititjenestemannen har forklart at 19-åringen kom gjennom svingen i en firehjulsskrens. Han snudde for å få kontroll på sjåføren, sier operasjonsleder som tilføyer at den unge sjåføren blir anmeldt.

Han mener politmannen på frivakt var i sin fulle rett til å snu bilen og kjøre etter 19-åringen for å foreta et førerkortbeslag.

- Han handlet ut fra et trafikksikkerhetsperspektiv. Dette er meget farlig atferd i trafikken, og at politiet reagerer og tar affære, bejubles av oss som ser hvilke konsekvenser slik atferd kan få, sier Olsen.

Han forklarer at jurist alltid blir koblet inn ved førerkortbeslag.

- Hvordan ser politiet på at politimannen på frivakt nå anmeldes i kjølvannet av denne saken?

- Alle som føler seg urettferdig behandlet må ha mulighet til å sette  søkelys på det, så det er helt greit, mener operasjonsleder Stig Roger Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.