Mann varetektsfengslet etter mistenkelig dødsfall

Politiet i Namsos etterforsker et mistenkelig dødsfall i kjølvannet av en fest i Namsos sist helg.

ETTERFORSKER SAKEN: Politiadvokat Jørgen Aunet. 

arkiv

NAMSOS: Mannen, som er i 20-årene og fra Namsos, skal ha ligget bevisstløs i sin leilighet i Steinkjer i en time før han søndag formiddag ble fløyet til St. Olavs Hospital i luftambulanse.

Mannen døde på sykehuset dagen etter.

Foranledningen til det hele var en fest i Namsos sist lørdag. Dit kom en feststemt gjeng fra Steinkjer. Etter festen dro de sørover igjen, men mannen i 20-årene ble søndag formiddag så syk at han falt bevisstløs om.

Namsosingen var bevisstløs i omlag en time før han ble hentet i leiiligheten sin og fløyet til St. Olavs Hospital. Der døde han dagen etter.

Varetektsfengslet

Politiet i Namsos etterforsker nå saken. Politiadvokat Jørgen Aunet bekrefter overfor NA at en mann i 30-årene onsdag er varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Han er, som en bakmann, siktet for å ha levert narkotika som skal ha blitt brukt på festen sist helg.

Mannen har benektet det hele, og da kjennelsen fra Inntrøndelag tingrett ble lest opp for ham, anket han på stedet.

- I samband med pågripelsen, ble det gjennomført en ransaking heime hos mannen i 30-åra. Vi har funnet et stoff vi har sendt inn til analyse. Siktede hevder det er vanlig tobakk, men det fester vi ingen lit til, sier Aunet.

Siktet for salg

Også ytterligere en mann fra namsosområdet er siktet i saken. Han er i 20-årene. Denne er siktet for å ha solgt narkotika på festen i Namsos sist lørdag.

- Hva gjør politiet?

- Vi har avhørt personene som var til stede på festen sist lørdag. Avdøde er sendt til obduksjon, men vi har ikke fått noe resultat av obduksjonen ennå. Det får vi trolig ikke før over påske, sier Jørgen Aunet og legger til:

- Det gjør at vi heller ikke kan si noe sikkert om hva som er årsaken til at mannen døde foreløpig.

Aunet er fornøyd med at narkotikaen som ble tatt, er sporet tilbake i flere ledd bakover og at dette resulterte i en varetektsfengsling onsdag.