Børgefjellsenteret har snudd negative tall til overskudd – og har planer for drift både sommer og vinter

Eldorado for skifolket i påska

Hit har de valfartet på påskeferie, og påskegjestene fant både snøen og sola på Børgefjellsenteret.

KOMMER IGJEN: Hit til Børgefjellsenteret kommer de igjen og igjen. Fra venstre: Sveinung Nilsen, Leif Oskar Olsvik, Mathias og Charlotte Lothe Nilsen, alle fra Ytre Namdal. 

RAST: Familien Evensen fra Sømna har vcært på topptur på Litjfjellet, og tar en velfortjent pust i bakken. Fra venstre: Martine, Tiril, Vilde, Siri, Ørjar og Iselin. 

JOBBER: De jobber for at alle skal få ei fin påske på Børgefjellsenteret. Fra venstre: Daglig leder Bjørn Dahl, Paul Gjersvik og Kristoffer Johansen. 

arkiv

RØYRVIK: – Ja, hit kommer vi hver påske. Vi har vært her de siste ti årene, forteller Sveinung Nilsen fra Marøya i Nærøy.
Ytternamdalingen har, i likhet med resten av familien, forelsket seg i Røyrvik og Børgefjellsenteret som ble anbefalt av kompiser. For fire år siden kjøpte de hytte her, og her er familien i alle ferier.
– Her er det topp. Ungene står på ski, kona går på tur, og jeg sitter nå her og skravler og drikker kaffe, ler Nilsen som vi finner i kafeen. Der har han god oversikt, og ungene som boltrer seg i bakken, stikker innom for å si hei innimellom.
– Her er det både barnevennlig og ikke for stort. Ja, her trives vi, store som små, sier Nilsen, som har skuter stående ved hytta. Innimellom tar han turen over til Sverige for å kjøre skuter. Der er det jo tillatt ...

Fornøyd med påska

Daglig leder Bjørn Dahl ser fornøyd ut vinduet i skistua. I bakken sitter massevis av folk og koser seg i godværet. Her treffer de kjentfolk, slår av en prat, spiser, drikker kaffe og restituerer seg. Barn og voksne kommer susende ned bakken. Blide fjes over alt. Det er rene idyllen.
– Det ble bra til slutt, nikker Dahl. Helga før vinterferien var det bortimot krise med barflekker i alpinbakken. Men så kom snøen. Heldigvis.
– Nå har vi 1.10 meter snø og forholdene er fine både for alpint og langrenn. Vi har tre mil med oppkjørte løyper innover marka og fjellet, sier Dahl,
Alle de 17 utleiehyttene og fire leiligheter er fulle i påska. På caravanplassen er det fullt av påskegjester, og på gjestegården er det også fullbooket med losjerende som benytter seg av anleggets fasiliteter.

Sykkeldestinasjon

Vintersesongen har ifølge Dahl gått bra, og han har i sitt tredje år som daglig leder klart å snu underskudd til overskudd.
– Vi har en del planer framover også. Vi er åtte reiselivsaktører som skal danne et reiselivsselskap med utgangspunkt i Børgefjell, og fra sommeren av blir Røyrvik en sykkeldestinasjon med merkete løyper på landevegen og ute i terrenget, forteller Dahl og tilføyer:
– Neste sesong satser vi på å arrangere skiskole og skileik her. Vi skal få til mer aktivitet her. Klarer vi det, er utsiktene for Børgefjellsenteret lovende.