Går fra dør til dør

I ettermiddag går årets russ rundt og samler inn penger til Lene Maria for Rent Vann.

Samler inn: Tove Bergum (til venstre) er glad for bidraget russen nå gir til stiftelsen Lene Maria for Rent Vann. Ved siden av henne står Anders Hamstad (aksjonsleder), Ingunn Romuld (økonomisjef russestyret) og Magnus Renbjør. 

arkiv

NAMSOS: Hvert år samler russen inn penger til et veldedig formål. I år er intet unntak, og i ettermiddag vil rødrussen gå fra dør til dør i håp om å finne gavmilde namsosinger.

– Vi har valgt å samle inn penger til stiftelsen Lene Maria for Rent Vann fordi vi synes det er en god sak. Andre russekull har også tidligere gitt penger til dette formålet, og vi har lyst til å støtte arbeidet med brønnprosjektene, sier aksjonsleder for russen, Anders Hamstad.

Årets kull teller hele 190 russ, og Hamstad håper at så mange som mulig kommer for å hjelpe til med aksjonen.

– De som har mulighet vil nok dukke opp, sier han.

Tove Bergum og stiftelsen som i år mottar pengene synes det er flott at ungdommen engasjerer seg.

– Det er utrolig bra at russen igjen har valgt å gi pengene etter innsamlingsaksjonen til nettopp vår stiftelse. Pengene vil komme godt med til brønnprosjektet. Brønn nummer ti vil åpne i løpet av sommeren 2016. Den nye brønnen ligger to mil fra den siste brønnen vi åpnet, og den ligger i området Masikita Cimiti, i Samburuland, forteller Bergum.