Ingen holdepunkter for kokainmiljø i Namsos

– Usanne narkorykter

Politiet ber folk om å ikke spinne videre på rykteflommen om en kokainring i Namsos.

AVKREFTER RYKTER: Lensmann Stein Erik Granli sier politiet ikke har funnet holdepunkter for at det er et kokainmiljø i Namsos. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Etterforskning som er gjort tilsier at vi snakker om ett enkeltstående tilfelle, ikke noe kokainmiljø i Namsos, sier lensmann Stein Erik Granli i Namsos og Fosnes.

Kokainring

Den siste tida har det vært en til dels voldsom rykteflom i Namsos om at navngitte personer i næringslivet og ansatte i offentlig sektor er med i en kokainring.

Les også:

- Dette viser Namsos på sitt verste

De siste dagene og ukene har ryktene om en kokainring i Namsos fått ryktebørsen til å koke. En av dem som ble rammet tar bladet fra munnen.


Politiet bekrefter at en person for en tid siden ble pågrepet og avhørt, og vedkommende erkjente da bruk av kokain.

– Det er ikke gjort noe beslag av stoffer i den forbindelsen, og det er så langt ikke tatt stilling til om vedkommende vil bli siktet eller bøtelagt sier Granli.

Som ut over det ikke ønsker å gå i detaljer omkring selve hendelsen.

Sammenblanding

Før påske ble det gjort beslag av omkring 600 gram syntetisk cannabis i Namsos. Beslaget ses i sammenheng med et dødsfall i Steinkjer, hvor politiet etterforsker om avdøde kan ha brukt av det samme stoffet.

I den forbindelse sitter en person varetektsfengslet mens etterforskninga pågår.

I etterkant av det beslaget ble ytterligere fem personer denne uka pågrepet og siktet for bruk og omsetning av syntetisk cannabis.

– Dette er personer som politiet har hatt kjennskap til fra tidligere for narkotikabruk, sier Granli.


  • LES OGSÅ:

    Narkosiktet namsosing blir sittende i fengsel til 29. april

    Forkastet anken

    Frostating lagmannsrett forkastet tirsdag anken fra Inntrøndelag tingrett. Det medfører at den narkosiktete namsosingen blir sittende varetektsfengslet ut april.

Det kan derfor tyde på at dette beslaget og pågripelsene i kjølvannet av dem, feilaktig har blitt koblet sammen med bruken av kokain.

Lensmannen sier at det ikke er noen holdepunkter for at det er noen sammenheng mellom disse to sakene.

– Det er ingen sammenheng mellom de pågripelsene som ble gjort etter beslaget og den saken som har med bruk av kokain å gjøre, sier lensmannen.

Han sier at dersom folk har konkret informasjon om narkotikabruk, ut over de ryktene som er spredt, kan de kontakte politiet.

– Når vi ikke har noen holdepunkter for at ryktene om at det finnes et kokainmiljø i Namsos, ber vi folk ikke spinne videre på dette. Det oppleves som ei stor belastning blant dem som er utsatt for en slik rykteflom, sier lensmann Granli.