- Dette viser Namsos på sitt verste

De siste dagene og ukene har ryktene om en kokainring i Namsos fått ryktebørsen til å koke. En av dem som ble rammet tar bladet fra munnen.
arkiv

NAMSOS: – Det føles så voldsomt urettferdig. Jeg aner ikke hva som ligger bak, eller hva vi skal ha gjort som gjør at vi fortjener å bli utsatt for dette, men noen har følt stor skadefryd ved å spre det som bare kan kalles trollskap og ondsinnet sladder.

Absurd

NA har snakket med en av personene som den siste tida har vært utsatt for en voldsom rykteflom i Namsos omkring omsetning og bruk av kokain i stor skala. Rykter som politiet avsannet torsdag formiddag.
– Hvordan har du opplevd det som har skjedd?
– Fullstendig absurd. Jeg skjønner ikke, unnskyld uttrykket, hvordan i helvete noen kan få seg til eller finner glede i å koke i hop slike historier for å skade andre.
 

Les også:

Ingen holdepunkter for kokainmiljø i Namsos

– Usanne narkorykter

Politiet ber folk om å ikke spinne videre på rykteflommen om en kokainring i Namsos.– Hva oppleves som mest uvirkelig?
– Først at det helt ukritisk oppstår og spres slike rykter. Men også hvordan ryktene på kort tid nærmest har eksplodert. Historier hvor det har blitt konstruert detaljer og laget sammenhenger helt uten rot i noen som helst virkelighet. Det blir rett og slett for vilt til at det kan ha noen fornuftig forklaring annet enn at noen ønsker å skade andre mennesker, uvisst av hvilken årsak.

Ikke overrasket

Vedkommende er likevel ikke overrasket over at slik kan skje i Namsos.
– Dette viser Namsos på sitt aller verste. Sladder og bakvasking rundt kaffebordene i byen er noe alle kjenner til, men ingen tør å ta et skikkelig oppgjør med det. Det har på mange måter alltid vært slik uten at jeg kan forklare hvorfor.

– Hva kommer det av?
– Det virker nesten som om noen alltid har et behov for å gjøre seg selv mer interessante ved at man «vet noe» ikke alle andre vet, og så tar det fullstendig av uten at konsekvensene blir ofret en tanke.

– Hva ligger bak?
– Om det er misunnelse eller noe annet er umulig å svare på, men det er en udefinert ukultur som har vært til stede i Namsos lenge.
– Hva opplevde du som verst?
– At folk skulte, småflirte og at jeg gikk med en konstant følelse av å ikke bli trodd. Det føltes rett og slett for jævlig å gå på butikken og kjøpe melk. Siden så mange mente de visste.
Vedkommende sier at det var spesielt vondt at ryktene gikk ut over familie og venner.
– Vi snakker om mange navngitte personer i byen, og alle disse menneskene har familier, slik at det er ikke bare hver enkelt av oss, men også mange andre blir dratt inn i en sirkel av ryktespredning, mistanke og bakvaskelser. Akkurat det gjør fryktelig vondt.

Nok er nok

– Har du noen formening om hvor ryktene har oppstått?
– Ja, men jeg vil ikke spekulere i noe som kan forårsake enda mer sladder og mistro. Nok må være nok, og det håper jeg folk i Namsos nå tar inn over seg.
Vedkommende sier det står stor respekt av politiets håndtering av saken.
– For oss som står oppi dette er det så viktig at politiet bidrar til å stoppe slike ting. Det skal de ha stor honnør for.
– Hvordan har dagen vært etter at politiet avsannet de historiene som har versert?
– Jeg har fått mye støtte og gode klapp på skuldra. Det varmer godt, og jeg håper at Namsos som by og lokalsamfunn kan ta litt lærdom av dette.

Relaterte saker: