Folkekjær duo til Namsos

Brit Elisabeth Haagensli og Anne Marie Ottersen er klare for å legge ut på vegen med forestillinga «Gammel dame er vond å vende». I høst står de på scenen i Namsos.

TIL NAMSOS: «Gammel dame er vond å vende» med Brit Elisabeth Haagensli og Anne Marie Ottersen settes opp på Kulturhuset i Namsos 19. september.  FOTO: LEIF GABRIELSEN 

arkiv

NAMSOS: Over 20 år har gått siden Brit Elisabeth Haagensli og Anne Marie Ottersen spilte mot hverandre i den populære NRK-serien «Fredrikssons fabrikk» – sammen med Aud Schønemann og Elsa Lystad, som nylig gjestet Namsos

.
Nå blir de to folkekjære skuespillerne å se på samme scene igjen, når de i september legger ut på norgesturne med publikumssuksessen «Gammel dame er vond å vende». Fjorårets oppsetning i Oslo ble en stor publikumssuksess og nå skal flere enn osloborgerne få anledning til å se damene i aksjon.
Turneen har over 30 stoppesteder, med utgangspunkt i Midt-Norge, Sør- og Østlandet. 19. september settes forestillinga opp på Kulturhuset i Namsos.


«Gammel dame er vond å vende» handler om den tidligere kokka på Spikerverket, Maggi (Haagensli), som har havnet på Mosedotten sykehjem. Hun er vital og geskjeftig, men ikke helt i stand til å ivareta seg selv.
Fra beste vestkant på Frogner kommer Lillemor (Ottersen) for å flytte inn på samme rom. Det blir langt fra et hjertelig møte. De to irriterer hverandre grenseløst og havner raskt oppi konflikter og kamp om alt fra musikksmak til fjernkontroll.


Stykket gikk på Dizzie i Oslo i fjor og er tidligere vist i en versjon med Gretelill Tangen og Sally Nilsson på Rogaland Teater.