Rai rai på helsetunet

– Alle dager på jobb burde vært som dette, smilte Bjarne Brøndbo til beboere og ansatte på Lierne helsetun.

RAI RAI: Hele huset løftet hendene i været og sang med. FOTO: BJØRN TORE NESS 

FORNØYDE: Eirin Totland (til venstre) fikk overrakt blomster fra Vibeke Brattli fra KLP. 

arkiv

LIERNE: Helsetunet vant nemlig en intimkonsert med Bjarne Brøndbo i KLPs konkurranse «Smil på jobben». Var det noe samtlige publikummere gjorde, så var det nettopp å smile. Blant flere hundre innsendte bidrag var det Lierne helsetun og deres arbeid for å bli en livsgledesykeheim som gjorde at de trakk det lengste strået i konkurransen.

Uvanlig dag på jobben

– Du kan jo si at dette er ikke helt normal kost for meg. Det er en spesiell dag, sier Bjarne Brøndbo like før han skal opp på scenen foran et spent publikum som har gledet seg til denne dagen i flere måneder.

– Dette er som julekvelden for oss, forteller enhetsleder Elin Danielsen.

– Det var da litt tidlig å si det allerede før konserten, ler Bjarne tilbake.

Vel oppe på scenen gjør Bjarne det han kan best, nemlig å bergta publikum. Latteren runger gjennom lokalet og han får alle som er beinføre til å delta på allsang og bevegelser til musikken.

– Det er dette som er livsglede, kommer det fra scenekanten.

Fornøyde

Rundt 50 av de ansatte og mellom 20 og 25 av beboerne satt benket foran scenen, og de fikk servert den ene historien etter den andre mellom sangene. Damene på første rad satt som et samlet stort smil.

– Dette har vært en utrolig stor opplevelse. For det første er dette noe vi og de som bor her har gledet oss til lenge. For det andre er det så artig å se hvordan beboerne koser seg under konserten. Jeg synes rett og slett at vi er heldige som har fått denne gaven, og det er stort, forteller Eirin Totland etter at Bjarne hadde gjort sitt på scenen.

– Dette med å være en livs- gledesykeheim handler om at alle beboerne skal kunne fortsette å leve slik de gjorde før de kom hit. De skal kunne holde på med de samme hobbyene og få dekket de samme behovene. Vi som sykeheim skal se de individuelle sosiale og kulturelle behovene på lik linje med mat, drikke og medisiner, fortsetter Totland.

– Den jobben de ansatte på helsetunet gjør for å bli en livsgledesykeheim traff oss i juryen midt i hjertet. Denne konkurransen kan du si er KLPs arbeidsmiljøpris i en ny drakt. Lierne helsetun er en fantastisk verdig vinner, og det er ingen tvil om at den innsatsen de gjør har gjort inntrykk, mener Vibeke Brattli fra KLP

– Dette var meningsfylt konstaterte Bjarne Brøndbo etter konserten.