Inges spermferd tok kaka

Lørdagens ilddåp for Namdalsstandøp i Namsos hadde litt startvansker, men ble etter hvert en svært festlig affære.

MORSOMME KARER: Inge Kristiansen ledet an i det første showet til Namdalsstandøp i Namsos, og var på sitt beste hysterisk morsom i sine utleveringer fra hverdagslivet. Takket være hans trygghet på scenen fikk også Øyvind Hansen og kokk Bent Ove Ulekleiv (innfelt) fart på poengene utover kvelden.  FOTO: RUNAR MOEN 

FALT I SMAK: Publikum åpnet latterdøra og stemninga ble etter hvert svært så god i restauranten på Scandic. 

arkiv

NAMSOS: Lokal standup er ikke noe vi ser ofte på denne sida av Dovre. Hovedstaden har de siste åra hatt monopol på humorformen, men det ønsker medlemmene i Namdalsstandøp å gjøre noe med.

– Det er mye vanskeligere å gjøre standup enn å stå på revyscenen, der du kan gjemme deg bak en karakter med løstenner og briller. Her står du helt naken, sier Inge Kristiansen.

Både han, Øyvind Hansen og Bent Ove Ulekleiv var tydelig spente foran deres første stand-up-opptreden i Namsos lørdag, med et forventningsfullt publikum ventende i restauranten på rockehotellet.

Fengsel Rock City?

Restaurantsjef Ulekleiv, under psevdonymet Arve Kiwi, fikk den tvilsomme ære med å åpne ballet. Han kunne fortelle at det ikke var så enkelt å være kokk fra Gudbrandsdalen, og støtt bli sammenliknet med Arne Brimi.

Inge Kristiansen fortsatte med å fortelle at han hadde funnet løsninga på tidsklemma (polakker), mens Øyvind Hansen hadde løsninga på Rock City-problemet – nemlig å bygge om bygget til fengsel (etter ønske fra Namsos Høyre), med eget opplevelsessenter, luftegård (Rock Garden) og Åsmund Prytz som fengselsdirektør.

Innimellom gode poenger var det tydelig premierenerver å spore blant aktørene. Men etter hvert som både humorister og publikum ble varmere i trøya, fikk vi servert en helt annen trygghet på scenen mot slutten av showet.

Lang ferd for edle dråper

Det skal Inge Kristiansen ha mye av æren for. Morsomt var det da han sammenliknet alle grendene i Overhalla med stater og byer i USA. Ranemsletta var Washington DC, med ordfører Per Olav Tyldum som «president», mens Skage var Los Angeles – med både butikk, kirke, skole – og til og med bingo.

Etter dette løsnet det også opp for Ulekleiv og Hansen. Kokken kunne dele en beretning fra da han lurte Arne Brimi under en middag for skilandslaget på 90-tallet. Den til vanlig sindige kjendiskokken ble visstnok ikke blid da han fant ut at kremfløten var byttet ut med helmelk – der han skulle vispe krem foran skistjerner som Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang.

Kjørelærer Hansen delte sine erfaringer fra tida som taxisjåfør – den gang betaling ikke alltid kom i form av penger. Han hadde også råd til dem som jobber i porno- og terrorist-«bransjen», der det er fort gjort å «komme» på feil tidspunkt på jobb, eller gå på en storsmell.

Kveldens høydepunkt kom likevel da Kristiansen fortalte om gangen han skulle til Sykehuset Levanger for å avlegge sædprøve. Noe som ikke er så lett når du sovner av, har dårlig tid og folk banker på handikapp-døra for å komme inn.
Historia fikk publikum til å grine av latter.

Ilddåpen med den nye humorformen i Namsos var tidvis ujevn, men på sitt beste svært festlig. Men litt erfaring på beina kan det bli meget hyggelig ved neste gjensyn. For lokal standup er noe vi namdalinger absolutt trenger mer av.