Namdal LK sikret fornyet kontrakt i eliteklassen med klar margin

– Samholdet er vårt fortrinn

Namdal LK håpet på å bedre fjorårets plassering og samtidig sikre fornyet kontrakt i eliteklassen. Med 12. plass ble begge nålene ble nådd. - Samholdet er vårt fortrinn, sier Linda Strompedal.

EN PLASS OPP: Glade løpere for Namdal LK som sikret 12. plass og fornyet plass i eliteklassen i Holmenkollstafetten. Bak fra venstre: Johanne Osen, Randi Mo Lilleberre, Ann Inger Mørtvedt, Kathrine G. Hovd, Inger Lise Lona, Maria Sagnes Wågan, Helga Vestermo-Reitan, og Emma Amdal. Foran fra venstre: Therese Klausen, Magni Smedås, Ane Appelkvist Stenseth, Emilie Damås, Heidi Hestmark, Ida Karoline Vannebo og Linda Strompedal. 

PRISER SAMHOLDET: Linda Strompedal på veg ut på andre etappe for elitelaget, som ble nummer 12. 

STREKKER UT: Maria Sagnes Wågan strekker ut på sin første etappe. En etappe hun ikke var helt fornøyd med. 

arkiv

OSLO: 29-åringen overtok stafettpinnen fra Maria Wågan på Bislett lørdag. Wågan vekslet som sjette beste dame, og er ved siden av Heidi Hestmark løpeklubbens beste. Hestmark ble for øvrig nummer tre på sin etappe.
Men de to beste er helt klar på at Strompedal og de andre løperne, som ikke er av samme klasse, er svært vitkige i en slik stafett.
– Vi har et så jevnt mannskap, og det scorer vi stort på. Alle løper godt, sier Wågan mens hun puster ut etter sin første etappe.
– Hos oss er alle like viktige, legger ungjenta til.

Herrene ikke i toppen:

- Det viktigste var å delta

Noen ganger er deltakelsen viktigere enn resultatet. Bare spør Mikael Olsen i Namdal LK.


Lovpriser samholdet

Den følelsen får også Strompedal, selv om hun ikke hevder seg på samme måte som Hestmark/Wågan i løp.
– Det er et veldig godt samhold i Namdal Løpeklubb. Det gjør det så veldig givende å være med. Selv om jeg ikke løper fort i forhold til de beste, så får jeg følelsen av at innsatsen min er viktig. Det er en god følelse å ha med seg når man løper, sier Trones-kvinnen.
Hun er bosatt i Trondhheim, men stiller opp på Holmenkollstafetten og St.Olavsloppet, så lenge klubben har bruk for hennes innsats.
– De to stafettene er kjempeartige å være med på. Vi har det moro sammen, og slike stafetter styrker samholdet ekstra, smiler hun.

Skulle vært kaldere

Maria Wågan startet altså stafetten for Namdal LK, og hun la seg respektløs tett bak de beste. Hun slet litt midtvegs på etappen, men hentet seg godt inn og vekslet som sjette beste lag. Det var hun ikke helt fornøyd med,
- Jeg skulle gjerne vært med tetgruppa helt inn til veksling. Men det er noen av Norges beste 800- og 1.500 meter-løpere som stiller i startfeltet, og jeg er ikke helt på nivå med dem ennå, sier hun.
Hun irriterte seg litt over at hun ikke var kald nok i løpinga.
– Jeg ble litt for stresset da jeg kom til svingene på andre runden. Jeg syntes ikke det gikk fort nok, og prøvde å avansere. Det var dårlig taktisk å prøve å løpe forbi i sving, for det blir så mange ekstra metere. Jeg skulle ventet til langsidene. Men jeg lærte litt der også, smiler hun.

Hestmark og Smedås best

Ikke uvnetet var Heidig Hestmark den løperen som oppnådde best etappelassering. Hun ble nummer tre i klassen. Hestmark var bare to små sekunder bak etappeseieren.
Også Magni Smedås haddde kjempegod plassering, skiløperen ble nummer fem.
Namdal LK gjennomførte de 15 etappene på 1.07,30. Det var omtrent samme tid som i fjor, da laget ble nummer 13. De måtte innse at Steinkjer ble for tøffe i kampen om å bli beste nordtrønderske lag. De ble nummer 10, 1,18 minutter foran namdalingene.