Suksesstrio i farta igjen

Januar 2016 er det klart for tredje runde med Kveli, Rånes og Bremseth. Men først skal publikum nord og sør i landet bli bedre kjent med den trønderske trioen.

REISER LAND OG STRAND: Det siste året har Sigmund Kveli (fra venstre), Harald Morten Bremseth og Arnt Egil Rånes satt opp 55 forestillinger av «Bygd for fart». Siden starten i 2012 har 30.000 sett trioen, som til høsten legger ut på «Best of»-turne. På nyåret er de igjen klare for ei helt ny forestilling.  FOTO: Espen Storhaug 

arkiv

NAMSOS: Det som startet som et lite sideprosjekt har tatt helt av for Sigmund Kveli, Arnt Egil Rånes og Harald Morten Bremseth.

Siden premieren i 2012 har nærmere 30.000 publikummere fått med seg enten «Det du ikke visste om trønderrocken» eller oppfølgeren «Bygd for fart». I løpet av det siste året har sistnevnte forestilling blitt satt opp hele 55 ganger.

– Fantastisk artig. Vi hadde ikke forestilt oss at dette skulle bli en så stor suksess som det har blitt, sier Arnt Egil Rånes.

«Best of» i nord og sør

Musikeren fra Namsos kan nå melde at det blir mer. Til høsten legger trioen ut på turne under tittelen «Dette har skjedd – så langt», som er en slags «Best of» av de to forestillingene.

– Etterspørselen er fortsatt stor og vi gjør dette for å tilfredsstille både gamle og nye publikummere. Denne gang beveger vi oss litt utafor Midt-Norge og skal blant annet opptre i Nordland, Troms og på Østlandet, opplyser Rånes.

Dermed får flere stifte bekjentskap med den noe mislykka trønderrockeren Leif Ove Brein, sønnen Stein, bingoroper Elling Ellingsmo og de andre figurene i universet.

– Det er en viss tråd i historia. Med et «Best of»-show får nye seere med seg mer av handlinga, før vi setter i gang med tredje kapittel. En slags «Mens vi venter»-turne, sier Rånes.

Premiere i Namsos

For trioen er allerede godt i gang med fortsettelsen.

– Vi holder på å skrive og mye er allerede på plass. Vi har faktisk så mange ideer på bordet at vi har planer om en runde nummer fire, sier D.D.E.-gitaristen.

Mens «Best of»-showet spilles fra september, med turneavslutning i Olavshallen i Trondheim 13. og 14, november, får tredje runde av den originalskrevne «trønderrocksagaen» premiere på Kulturhuset i Namsos 29. januar.

– Vi fortsetter malen med ei salig blanding humor, show, revy og musikk. Det blir litt historikk, mye tullball, artige figurer og fengende låter, lover Rånes.

Denne oppskrifta har vist seg å falle i smak hos publikum, som igjen gir få ledige hull i kalenderen til trioen.

– Hadde det ikke vært for at alle tre er opptatt på hver sin kant, med D.D.E., «Pe-Torsa» og Lånkerevyen, kunne vi ganske sikkert ha holdt på med dette på fulltid, sier Arnt Egil Rånes.