Lettet og glad pendler

Jobbpendler Kjetil Hanssen (33) er glad og lettet over at Avinor anbefaler fortsatt flyplass i Namsos.

FØRSTE TUR: Margrete Spillum (17) har landet med fly i Namsos for første gang og tas imot av lillesøster Solfrid (6) og mamma Trine. – Det må være flyplass i Namsos, mener Margrete.foto: bjørn Tore Ness 

LETTET: Kjetil Hanssen (33) bruker flyplassen i Namsos ofte. For ham letter det hverdagen betraktelig at Avinor anbefaler fortsatt luftnavn i heimbyen. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Ettermiddagsflyet – det første etter at Avinor la fram sitt innspill til ny Nasjonal Transportplan – har landet på Namsos lufthavn. Namsosingen kommer bærende på kofferten etter 14 dager på jobb på Aukra.

Letter hverdagen

For Hanssen letter det hverdagen betraktelig at det anbefales at det fortsatt skal være flyplass i heimbyen.

– Jeg bruker flyplassen ofte gjennom jobben. Jeg jobber på Aukra – for et firma på Ormen Lange-prosjektet. Jeg jobber 14 dager på og har 21 dager fri. Det vil si at jeg bruker flyplassen en gang i måneden – for å fly fram og tilbake Namsos, sier han.
 

 • Les også:

  – Dette er en gledens dag

  Da leder i Luftforum Namdal landet i Oslo onsdag, fryktet han dårlig nytt. Men Per Olav Tyldum tok feil.


Med bostedsadresse Namsos – og jobbadresse ulike steder i landet – er det lettvint å ha en flyplass i umiddelbar nærhet.

– Det går fort å komme seg til flyplassen og gjør det mye enklere å komme seg dit man skal med flyplass, sier Hanssen.

– Bra nyhet

– Hva betyr det for deg at Avinor anbefaler at det fortsatt skal være flyplass i Namsos?

– Det er veldig greit, for da slipper jeg å ta med bil til Trondheim. Det er en bra nyhet at de ønsker å bevare flyplassen. Jeg har også venner som jobber her, sier 33-åringen.
 

 • Les også:

  – Betryggende konklusjon

  – Det var både en lettelse og betryggende å få denne konklusjonen, sier ordfører i Vikna, Reinert Eidshaug.


– Skal være flyplass her

Med prinsessekrone på hodet tar Solfrid Spillum (6) imot storesøster Margrete på majestetisk vis.

– Jeg har vært i Oslo. Men det er første gang jeg har flydd til Namsos. Det er veldig greit at flyplassen er så nært. For da slipper jeg å reise fra Værnes, sier Margrete Spillum (17).

– Jeg synes det skal være flyplass her. Selv om det ikke er en storby, er det nødvendig å ha det her, mener hun, mens bagasjen pakkes inn i bilen til mamma Trine (43).
 

 • Les også:

  Nødvendig med omstilling

  Flyplasstrukturen i Norge blir ikke endret før tidligst i 2019. Like fullt fastslår Avinor at det er nødvendig med en rekke omstillingstiltak.


– Jeg flyr bestandig fra Namsos hvis jeg skal til Oslo. Det sparer meg for mye tid i motsetning til hvis jeg måtte reist fra Værnes. For meg er det viktig å kunne spare tid. Det er verdifullt og veldig viktig med flyplass i Namsos, sier Trine Spillum.