Terje Tysland turnéstarter i Namsos

Kjærlighet til musikken

Blant nye låter og gamle travere har Terje Tysland tatt et dypdykk i arkivet før turnéstarten i heimbyen lørdag.

ÅPNER I HEIMBYEN: Terje Tysland sier det alltid er spesielt å spille i Namsos – byen der alt startet for musikerens del. Lørdag står han igjen på scenen i NTE Arena når han turnéåpner med nyplata «Bare kjærlighet» i bagasjen. Hans faste band er med, som blant andre består av gitarist Daniel Viken og Terje Grande (piano).  FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Jeg er veldig glad i å spille i Namsos. Det er alltid spesielt. Mye startet nettopp i Namsos, så det ligger en del symbolikk i å starte turneen nettopp her, sier Terje Tysland.

Lørdag står han på scenen i NTE Arena sammen med sitt faste band bestående av Johnny Frisvoll, Raymond Ness, Daniel Viken og Terje Grande.

– En stabil gjeng musikere. Vi har øvd ganske mye i det siste, så det begynner å låte bra, sier Tysland.

På godt og vondt

Tidligere i år ga namsosrockeren ut sitt 23. album, «Bare kjærlighet». Et knippe låter fra denne blir selvsagt å høre i NTE Arena, men neppe «Compadres Hermanos (Venna)» – duetten med Prudence-kollega Åge Aleksandersen.

– Vi mangler en sentral person for å spille den. Sangen er bare blitt framført én gang tidligere – i sjømannskirka i Arguineguin i vinter, under en veldedighetskonsert til inntekt for et proteseverksted som jobber for skadde i Gaza, forteller han.

I tillegg til låter fra «Bare kjærlighet», lover Terje gode, gamle travere som «Send mæ en øl», «Heile livet» og «Gutta på by'n».

– Det blir mye kjærlighet – på godt og vond. Noen sanger må bare med. Men det er lett å bli sløv og låse seg til et fast live-repertoar. Det er viktig å rullere litt, sier Tysland.

- Tung å dra i gang, men umulig å stoppe

Derfor har han tatt et dypdykk i arkivet og børstet støvet av «glemte» låtskatter.

– Jeg har gitt ut noe sånt som 260 låter. Mange av dem har vi langt nær glemt. I det siste har jeg oppdaget at jeg sitter på mye rart som er artig å dra fram i lyset igjen. Det er godt mulig publikum får høre en del sanger som de ikke har hørt på ei stund, hinter musikeren.

Dette lover godt for fansen til mannen med hatt – som lover festmusikk til langt utover de små nattetimer.

– Ting har en tendens til å dryge ut når jeg setter i gang. Som de sier – gamle gubber er tunge å dra i gang, men umulig å stoppe når de først har startet, ler 64-åringen.

Hektisk sommersesong

Oppvarming for kvelden står namsosbandet Willys Wonderland for. En helaften verdt å få med seg, mener Terje.

– Jeg tror det blir en lang, fin og koselig aften, så jeg håper namsosingene kommer for å hilse på. Stort sett er de flinke til det. Dette blir artig, sier en munter Tysland på telefon fra Oppdal.

Den solglade musikeren med hus på Gran Canaria er ikke helt fornøyd med det trønderske været siden han kom tilbake til moderlandet, men satser på bedre sikte i horisonten når sommerturneen nå settes i gir.

– Vi skal spille jevnt og trutt hele sommeren igjennom, og vel så det. Ifølge kjøreplanen ble det lenge til jeg kommer meg tilbake til Gran Canaria, sier Terje Tysland.