30 år med blomster

I disse dager feirer Åbogen gartneri 30 år. Til helga skal det feires med kaffe og kake.

JUBILEUM MELLOM BLOMSTER: Olav Wendelbo ved Åbogen gartneri inviterer til jubileum lørdag og søndag. Da serveres det kaffe og kaker mellom blomstene. 

arkiv

FOLDEREID: – Den gang i 1985 startet vi med 100 kvadratmeter med sommerblomster, og syntes vi tok i noe voldsomt, sier Olav Wendelbo.

Nå dyrker de sommerblomster på ti ganger dette arealet.

Selvfølgelig er de stolte over å ha bygget opp og drevet virksomheten i 30 år.

– Men denne forholdsvis lille markeringa står ikke i første rekke for oss som driver dette. Det er ei feiring av kundene som kommer tilbake år etter år. Vi setter utrolig stor pris på dem, og vi vil gi litt tilbake i form av ei lita feiring lørdag og søndag.

En institusjon

Gartneriet har blitt en liten institusjon for blomsterelskere over hele Namdalen.

– Vi gjør kanskje ting litt annerledes enn enkelte andre. Mens det i vanlige butikker er om å gjøre å få kundene fort inn og fort ut, har vi en filosofi om at folk skal få ta seg god tid og ha en opplevelse i forbindelse med handelen. Vi har for eksempel lagt til rette for at kundene kan ta med seg matpakke og kan ta lunsj mens de handler, sier Wendelbo.

Lagt stein på stein

Han beskriver drifta og oppbygginga av gartneriet som et prosjekt.

– Vi har bygget det opp bit for bit og stein på stein, og det har vært veldig artig å få det til slik vi vil ha det, sier han.

Selv om det over år er bygd ut mye i form av bygninger og ikke minst for å lage et trivelig uteareal, har noe har vært uendret hele vegen.

– Vi har bestandig satset på kvalitet.

Målsettinga har hele tida vært å produsere skikkelige planter til en akseptabel pris, sier Wendelbo som til helga får heim hele familien som skal være med å bidra til at kundene får en ekstra god opplevelse på gartneriet med kaffe og ikke minst jubileumskake.