Lokket med seg 13-åring heim

Han lokket med seg den intetanende 13-åringen heim, prøvde å kline med ham og befølte ham på kjønnsorganet. Namsosingen må nå inn og sone.
arkiv

NAMSOS: Mannen i midten av 60-årene er dømt til fengsel for å ha gjort seg skyldig i seksuell handling med barn under 16 år. Han er også dømt for å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor mindreårige. I tillegg er han dømt for vold og trusler.

Ba gutten bli med

Det var i fjor sommer den eldre mannen lokket med seg den intetanende 13-åringen heim. Han fikk ham til å sette seg på fanget hans, han ba om en klem – og stakk tunga inn i munnen på gutten. Deretter befølte han 13-åringens penis utenpå klærne.
Guttens foreldre anmeldte mannen, som ikke har innrømmet straffskyld for forholdet. Han møtte heller ikke opp da saken hans ble behandlet i retten.

Slo til gravid kvinne

Det andre forholdet han sto tiltalt for, gjaldt vold og trusler mot en gravid kvinne han traff på i det offentlige rom, på dagtid. Han ropte skjellsord mot henne, slo henne med flat hånd og oppførte seg ubehagelig og truende.
 

Mannen har flere liknende saker og dommer på samvittigheten, nye saker som er begått i prøvetida for andre dommer. Derfor har tingretten nå valgt å gi mannen en samlet dom, på 90 dagers fengsel, hvorav 60 gjøres betinget med en ny prøvetid på to år.
I skjerpende retning har retten lagt vekt på at han utnyttet en 13 år gammel fremmeds gutts vennlighet overfor en eldre og ufør person.