Ti nøkkelferdige fritidsboliger står klare

– Området er 100 prosent friskmeldt

Halvannet år etter raset på Statland blomstrer positiviteten. – Bygda trenger å bli tatt inn i ei ny tid, sier Bjarne Brøndbo.

Fornøyde: Styreleder i Statland Brygge, Arnstein Seem (til venstre) og Bjarne Brøndbo er veldig fornøyde med hvordan husene ble seende ut til slutt. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Sikret seg: Bjarne Brøndbo har allarede satt av ett av husene til seg selv og familien. 

arkiv

STATLAND: Sammen med Arnstein Seem, Harry Bøe, Stein Okstad og Kjell Håvard Glømmen har Brøndbo satset hardt for å skape et ferieparadis på Statland. De har investert opp mot 20 millioner kroner i utbygging av området, infrastruktur og bygginga av ti nøkkelferdige boliger med et bruksareal på rundt 85 kvadratmeter. Uten å ha solgt et eneste hus i forkant.

Hele prosjektet fikk en uventet stopp da det underjordiske raset gikk for halvannet år siden, men nå står alt klart til å bli lagt ut på markedet neste uke.

Stedsutvikling

– Vi har valgt å vente med legge husene ut på markedet i rundt ett år, på grunn av at vi ville vente til alt var avklart. Da raset gikk havnet vi i et vakuum, men nå er hele området 100 prosent friskmeldt, fastslår Brøndbo og viser til at det er blitt sjekket grundig og utarbeidet en rekke rapporter etter raset.

– Det har vært mye negativitet på Statland. Nå trenger stedet et positivt løft. Hvis vi klarer å løfte Statland inn i ei ny tid, så har vi lyktes i å drive stedsutvikling, legger han til.

Ikke sett liknende

Hans Kjetil Andreassen hos Eiendomsmegler 1 som står for salget av husene, mener at hele området og prosjektet er unikt i sitt slag.

– Det har aldri blitt lagt ut noe liknende for salg i Namdalen noen gang, sier han.

– Trolig ikke i hele Nord-Trøndelag, skyter han inn etterpå.

Det nye området er regulert både til fritid og bolig.

– Jeg er nok mer en idealist i dette prosjektet. Hvis jeg kan gå her som pensjonist og si til barnebarna mine at dette var noe som jeg var med på å bygge opp. Da skal jeg føle meg stolt, sier Brøndbo.

Arnstein Seem er styreleder i Statland Brygge, og han gleder seg stort til å endelig vise fram det de håper skal bli et idyllisk fristed.

– Vi er veldig spente på hvordan salget vil gå. Det har allerede vært noen interessenter i kontakt med oss etter at ryktene begynte å gå. I tillegg til beliggenheten rett ved havet og utsikten er det flere ting som kommer til å bidra til ferieidyllen. Vi var nettopp i møte med kommunen om å få bestilt noen bølgedempere. Når de er på plass skal vi bygge en småbåthavn med plass til 150–200 båter, forteller han.

Brøndbo skyter inn og skryter uhemmet av Namdalseid kommune sin samarbeidsvillighet i dette prosjektet.

– Steinar Lyngstad må være en drømmeordfører, det samme gjelder rådmann Kjell Einvik. Kommunen har vært helt fenomenal, mener Brøndbo.

Siden 2004 har han og kona Lise Greftegrett hatt et feriehus på Statland, og sier selv at han er statlandspatriot på sin hals.

– Har du tenkt å kjøpe deg ett av husene selv?

– Ja. Vi har satt av ett av husene. Først tenkte jeg at vi ikke skulle kjøpe, men etter å ha sett hvordan det ble seende ut tør jeg rett og slett ikke å la sjansen gå fra meg, ler han.