Delte ut miljøpris

Overhalla kommune fikk miljøpriser fra både Nord-Trøndelag SV og Namsos Venstre.

DELTE UT PRIS: Fra venstre: Asle Lydersen (personalsjef i Overhalla), Roger Johansen (teknisk sjef i Overhalla), Trond Stenvik (rådmann Overhalla), Per Olav Tyldum (ordfører i Overhalla), Torgeir Strøm (SVs listetopp til fylkestingsvalget), Ann Gregersen (fylkessekretær i Nord-Trøndelag SV) og Siv Furunes (fylkesleder i Nord-Trøndelag SV). 

FIKK PRIS: Fra venstre: Geir Olav Knappe (leder Namsos Venstre), Ragnar Prestvik (Ap), Anne C. Holm (Namsos Venstre), Trond Stenvik (rådmann i Overhalla), Roger Johansen (teknisk sjef) og Astrid Eva Prytz (Namsos Venstre). 

arkiv

OVERHALLA: Nord-Trøndelag SV ga torsdag SVs miljøpris 2015 til Overhalla kommune for deres gode klima- og miljøplan og for mange konkrete tiltak for å redusere klimagassutslippene.

– Overhalla kommune har en offensiv klima- og miljøplan som oppmuntrer innbyggerne til å gjøre klimavennlig valg. I kommunens egen virksomhet har de også flere tiltak som er bra for klimaet. Overhalla kommune har drevet framtidsrettet miljøarbeid over flere år, sier Torgeir Strøm, SVs førstekandidat til fylkestingsvalget.


En foregangskommune


– Av nyere tiltak som er gjennomført, vil vi nevne Ranemsletta barnehage som er bygd som passivhus, deres nyskapende måte å bygge passivhus med seks leiligheter på Skage, og nå sist nybygget på Overhalla barne- og ungdomsskole som både er passivhus og som har 200 m2 med solceller på taket. Overhalla har i flere år vært en foregangskommune med høy andel av økologisk mat på det kommunale storkjøkkenet. Målet i år er hele 50 prosent økologisk mat. Kommunen har også i flere år hatt kommunale elbiler. Det er inspirerende å se at det går an med så mange konkrete tiltak for å få ned klimagassutslippene, sier Torgeir Strøm.

Også SVs fylkesleder Siv Furunes, synes det er artig å se at det virkelig går an å gjøre så mye på kommunalt nivå.

– Det er i kommunene klimagassutslippene skjer og det er også her vi har mulighet til å påvirke. Nå vil vi oppfordre andre kommuner til å gjøre som Overhalla, sier Furunes.


Verdens miljødag


I anledning verdens miljødag 5. juni har også Namsos Venstre besluttet å gi sin egen miljøpris for 2015 til Overhalla kommune for nybygget, Obus.

– Bygget er klimamessig framtidsrettet og energiaktivt ved å produsere strøm. Overhalla kommune er med dette et godt miljøforbilde for landets kommuner, sier Namsos Venstre-leder, Geir Olav Knappe.

– Det er veldig bra at Overhalla kommune viser vei. På denne måten bidrar Overhalla kommune til etterspørsel etter miljø- og klimavennlige løsninger. Det er viktig at kommuner og politikere evner å se nytten og behovet for gode langsiktige smarte klimaløsninger som også er med på å redusere driftskostnadene, sier han.

Ragnar Prestvik, leder i Overhalla kommunes faste byggekomité. synes det er stor stas å få Namsos Venstres miljøpris.

– Det er veldig hyggelig at vi klarer å oppfylle målene og at dette blir lagt merke til, sier Prestvik.